Nooh, ei se ikääntyminen muuten niin hääppöistä ole, mutta lahjat loiventavat kummasti keski-iän ahdistusta 🙂

Taannoisten synttärieni jälkimainingeissa Katri poikkesi eilen tuomassa sovitut synttärivaihdot – ja voi hyvänen aika, minkä yllätyksenkin! Liisa Ihmemaassa on yksi suosikkisaduistani, juuri sopivan outo, hassu ja pikkuisen kammottava. Syksyllä ristipistoporukassa keskusteltiin, minkämoisen peiton itse kukin haluaisi, jos saisi toivoa, ja Ihmemaan Liisa tuntui minusta juuri sopivalta peittoaiheelta. Siinä kun on mitä mainioin ja monipuolinen henkilögalleria kaikkine groteskeine tyyppeineen. Ja, voi ihme sentään, katsokaa nyt, mimmoisen peittoihanuuden ristipistoystäväni olivat minulle koonneet:
013
Hahmot ja teksti ovat pistelyjä, ”korttimaat” alikeompelua, ja valtavan paljon ihania yksityiskohtia! (Kuvia kannattaa ehdottomasti klikkailla suuremmiksi.)
028 016 017(Hups, koristeavain keikahti kuvaustilanteessa ylösalaisin, mutta se lienee Liisan tapauksessa ymmärrettävää?)
018 019 020Eikä peiton nurja puoli häpeä yhtään. Saamme iloita pistelyporukassamme, että meillä on joukossa ompelun ammattilainen (Ressu), jolta ei viimeistelyideoita puutu:
030(Musta kangaskin on ruusukuvioinen. Ja nyt on eilisestä asti soinut korvamatona: ”Ruusuja me maalataan…” 😀 )

Peiton mukana tuli oikea kirjalöytö, päivittäisin tekstikatkelmin ja alkuperäiskuvin höystetty Liisa-päiväkirja:
101Kirjan sisälehdeltä näemme, keitä saan kiittää peittoaarteen ideoinnista ja toteutuksesta:
102Tuhannet, lämpimät ja sydämelliset kiitokset!

Eikä siinä vielä kaikki, niinkuin on tapana sanoa. Sitten itse synttärivaihtoihin. Ressun ja Katrin antamat lahjakassit houkuttelevina:035
Katri oli pistellyt peiton kanssa yhteensopivaa teemaa, Liisan ja Hullun Hatuntekijän teekutsut:
067Ja kyllä on kekseliäästi viimeistelty tämäkin! Pistely on kiinnitetty kaunismuotoiseen taustaan ja höystetty melko lailla kaikilla mahdollisilla Liisan tarinaan liittyvillä pikkukoristeilla. Upeaa!

Katrin paketista löytyvät muut ihanuudet: viimeistelykankaita (ilmeisesti ensi jouluna pöytäliinaksi haluava kangas, sekä eläin-, muumi- ja kalloteemaa), Silkweaverin pistelykangas, kaunis akryylikallo, upeaa pellavapitsiä, kokeshi-helmiä, Ihmemaa Oz-teemaisia koristeita ja valloittavat kalloaiheiset nukkekodin koristukset:
089 090 091 100

Kiitos, Katri!

Ressulta sain lahjaksi keijun sukkanauhoja myöten viimeisen päälle hemaisevan, ihananvihreän tyynyn. Pistelykankaan painettu lehtikuvio sopii täydellisesti kuva-aiheeseen ja kuvan värimaailmaan:
037(Huom. tyynyn koristehelminauhat!)

Lisäksi Ressun pakkaamassa lahjakassissa oli monta kaunista askartelupaperia, viimeistelykankaita (haamukalloja ja Punahilkka), kauniin kurkiaiheisen kellovetimen pistelymalli (hienosti löydetty sellainen, jota ei – varsin laajassa –  kurkikokoelmassani vielä ollut!), matkalaukun mallinen viimeisteltävä rasia, pitsinen perhosrintakoru, kallohelmiä, monta ihanaa riipusta, valloittava koristepöllö, silitettävä perhoskuva, helmikoristenauhoja:
081086073088

Kiitos, Ressu!

Tämmöisten päälle täytyy pikkuisen vetää henkeä – jestas sentään! Näistä lahjoista riittää iloa pitkään 🙂

Advertisement