Adventtikalenterin ensi luukut (Heikkohermoiset: koittakaa ottaa huumorilla :) )

Onpas pitkä aika, kun on viimeksi tullut blogia päivitettyä! Vuosi on ollut raskas, sydäntäsärkeväkin suorastaan, mutta palasia kokoillaan, ja matkaa jatketaan.

Adventtiaika ja joulun odotus tuo päivän paistetta risukasaankin – vaikka keli on mutainen, ja päivä kirjaimellisesti tuskin valkenee edes täällä Pirkanmaalla.

Ressun kanssa teimme taas goottiaiheisen adventtikalenterivaihdon. Ystävän valmistaman mieluisan paketin avaaminen joka adventtisunnuntai tekee sielulle hyvää: kiitos, ihana Ressu!

Ensimmäisen adventin pakettiin Ressu oli pistellyt ja ommellut komean riikinkukkorasian:
DSCN2185
Korin sisään Ressu oli ommellut sulan kuvan, ja kansi on kekseliäästi kiinnitetty riikinkukonsulan näköisellä riipuksella. Havainnollistaakseni rasian kokoa kuvasin sen sukankudin sisällään:
Hiljattain päivitetty7
Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, hyvin mahtuu Novitan Sukkalehti ja Anelma-Unelma-sukantekele korin sisään. Näin ne onkin huomattavasti somempi säilyttää olohuoneen pöydällä.

Adventtipaketissa riikinkukkorasian sisällä oli Ressun värjätyillä, tärkätyillä pitsipalloilla ja sinisillä pääkallohelmillä ehostama valosarja:
Hiljattain päivitetty8
Tytär nappasi valosarjan seinäpeilinsä tunnelmanluojaksi, mistä ylläoleva kuva.

Minä neuloin Ressulle ensimmäiseen adventtipakettiin (eripari)pääkallosukat, jotka olivatkin Ressun toivelahja. Neulominen sujui mukavasti syksyllä, kun viruin pari viikkoa sairaalan sydänosastolla. – Pakettiin laitoin höysteeksi pari sukkien väreihin sopivaa pääkallo-/lintukorttia:
DSCN2076
Toisen adventtisunnuntain lahjapakettiin Ressu oli ommellut ihanaakin ihanamman lepakon:
DSCN2153
Tytär yritti napata tämänkin, mutta enpäs antanutkaan: tämähän on nyt minun lemmikki!

Lepakon kanssa samassa paketissa oli pistelty kallopariskunta (selvästikin isäntä ja minä), jotka Ressu oli keksinyt kiinnittää kivasti kauniisiin kynttiläalustoihin. Ja langasta kiedottu söpö (kai sitä saa niin kutsua?) pikkupiru. Voi olla, että jonkun huumorintaju on nyt koetuksella, mutta koska uskon, että Jumalalla huumorintajua piisaa, minä aion ripustaa hänet joulukuuseen:
Hiljattain päivitetty9
Ressu löysi minun tekemästäni toisen adventin paketista naulakon, käsipyyhkeen ja rannekorun. Naulakon päällystin servetillä decoupage-tekniikkaa käyttäen. Naulakon kehykseen pistelin Etsystä löytämäni, joulunalusaikaan sopivan mallin ”Don’t Panic and Carry a Towel”. Kyseinen elämänohje on Linnunradan käsikirjasta liftareille, jonka muistin Ressun lempikirjasarjaksi. Kuten huomannet, pistellyssä kuvassa on liftarin peukku ja luku 42, jonka merkityksen mainittujen kirjojen ystävä kyllä tuntee.

Koska naulakon viisaus kehotti kantamaan pyyhettä, piti mukaan luonnollisesti pakata myös sellainen. Käsipyyhkeen pistelyaiheena on Tardis ja Dalekien (”Exterminate!”) jahtaama Doctor Who (- kun saimme taannoin Ressun jäämään myös Doctor Who -koukkuun.) Lisäksi laitoin pakettiin väriin sopivan rannekorun, jossa on, kallohelmen lisäksi, minua suuresti kiehtovia ”paha silmä” -helmiä. Muuten: niitä uskaltaa ei-taikauskoinen hyvinkin käyttää 😉 .
2015-11
Laitetaankos vähän perinteisempää joulukäsityökuvaa myös, sellaisesta enemmän tykkäävien iloksi?

Pistelin nuorimmalle pojalle nimikkojoulusukan Donna Koolerin punaisen joulusukkakirjan mallilla. Pistelyyn käytin 32 ct hunajanväristä pellavaa. Sukan suuta somistin nauhoilla ja nyöreillä. Kollaasin pikkukuvasta näet myös, millaisen taustan sukkaan ompelin:
2015-103

Matkailumainos ja vähän valmistunutta

Pistelijät ry suunnittelee käsityöostosmatkaa Tallinnaan. Pääkohteena on käsityönharrastajien ihmemaaksi kuvailtu Karnaluks, josta löytyy mm. edullisia kirjonta- ja muita lankoja, nappeja ja nauhoja, kauniita, pienikuvioisia puuvillakankaita ja vaikka mitä muuta. Vielä olisi bussissamme vapaita paikkoja jäljellä. Ilmoittautua voi 4.3. mennessä. Reissuun ovat tervetulleita myös muut kuin yhdistyksen jäsenet! Jos kiinnostuksesi heräsi, aikataulu- ja hintatiedot löydät yhdistyksen sivuilta.

Tallinnanreissulta voi ostaa vaikka ns. vironvillaa. Neuloin itselleni vihreän ja ruskean sävyisestä ohuesta vironvillasta huivin: 013 024 (Huom. huivin reunapitsiin virkkaamani vihreät lasihelmet.) Ohje huiviin löytyy maksutta Ravelrysta.

Tyttärelle ompelin Doctor Who -aiheisen torkkupeiton: 026 Minä olen vähän kuin se lapsi, joka jouluaattona leikkii mieluiten lahjojen pakkauslaatikoilla. Teetin nimittäin itselleni purentakiskot kokeillakseni, josko se auttaisi moneen kertaan reiättömiksi todettujen takahampaiden särkyyn. Purentakiskot itsessään ovat tylsännäköiset, läpinäkyvää muovia. Mutta toista on tuo muotti, jolla ne on tehty, ja jonka sain kotiin muistoksi. Se onkin kiva lelu, ja oivallista kuvausrekvisiittaa! 005

Vuodenalun neule- ja pistelyprojekteja

Vuosi on pyörähtänyt jo pitkälle! Valon lisääntymisen huomaa jo.

Käsityövuosi on lähtenyt rauhallisesti liikkeelle, mutta eiköhän se tästä. Ostin itselleni joululahjaksi Synkät kuteet -neulekirjan, ja sen Yöpyövelin hupun ohjetta olen soveltanut kahdesti. Vihreän, niitein koristellun Robin Hood -version neuloin Novitan 7 veljeksestä, mustan, hopeanvärisin helmin koristellun Soft Silkistä.
2015-01-103
2015-01-27
Pari vanhaa pistelyä olen sinnitellyt pistojen osalta loppuun, mutta viimeistelyä vielä odottelevat. Ensinnäkin vuosia keskeneräisenä nurkissa pyörinyt Country Companionsin Computer Whiz:
018

Ja vähän yli vuosi sitten RistipistoHassutuksessa aloitettu joulusukka, jonka pistelymalli on Sandy Ortonin suunnittelema Nostalgic Christmas (kirjasta Donna Kooler’s Second Edition Stocking Collection). Pistelykankaana käytin hiekanruskeaa 32 ct pellavaa.

Eipä ole ainakaan vaikea keksiä, miten tämän viimeistelisi – toisin kuin ehkä tuon tietokonehiirun kanssa on laita.004

 

Taas on vanhenemisesta iloa

Nooh, ei se ikääntyminen muuten niin hääppöistä ole, mutta lahjat loiventavat kummasti keski-iän ahdistusta 🙂

Taannoisten synttärieni jälkimainingeissa Katri poikkesi eilen tuomassa sovitut synttärivaihdot – ja voi hyvänen aika, minkä yllätyksenkin! Liisa Ihmemaassa on yksi suosikkisaduistani, juuri sopivan outo, hassu ja pikkuisen kammottava. Syksyllä ristipistoporukassa keskusteltiin, minkämoisen peiton itse kukin haluaisi, jos saisi toivoa, ja Ihmemaan Liisa tuntui minusta juuri sopivalta peittoaiheelta. Siinä kun on mitä mainioin ja monipuolinen henkilögalleria kaikkine groteskeine tyyppeineen. Ja, voi ihme sentään, katsokaa nyt, mimmoisen peittoihanuuden ristipistoystäväni olivat minulle koonneet:
013
Hahmot ja teksti ovat pistelyjä, ”korttimaat” alikeompelua, ja valtavan paljon ihania yksityiskohtia! (Kuvia kannattaa ehdottomasti klikkailla suuremmiksi.)
028 016 017(Hups, koristeavain keikahti kuvaustilanteessa ylösalaisin, mutta se lienee Liisan tapauksessa ymmärrettävää?)
018 019 020Eikä peiton nurja puoli häpeä yhtään. Saamme iloita pistelyporukassamme, että meillä on joukossa ompelun ammattilainen (Ressu), jolta ei viimeistelyideoita puutu:
030(Musta kangaskin on ruusukuvioinen. Ja nyt on eilisestä asti soinut korvamatona: ”Ruusuja me maalataan…” 😀 )

Peiton mukana tuli oikea kirjalöytö, päivittäisin tekstikatkelmin ja alkuperäiskuvin höystetty Liisa-päiväkirja:
101Kirjan sisälehdeltä näemme, keitä saan kiittää peittoaarteen ideoinnista ja toteutuksesta:
102Tuhannet, lämpimät ja sydämelliset kiitokset!

Eikä siinä vielä kaikki, niinkuin on tapana sanoa. Sitten itse synttärivaihtoihin. Ressun ja Katrin antamat lahjakassit houkuttelevina:035
Katri oli pistellyt peiton kanssa yhteensopivaa teemaa, Liisan ja Hullun Hatuntekijän teekutsut:
067Ja kyllä on kekseliäästi viimeistelty tämäkin! Pistely on kiinnitetty kaunismuotoiseen taustaan ja höystetty melko lailla kaikilla mahdollisilla Liisan tarinaan liittyvillä pikkukoristeilla. Upeaa!

Katrin paketista löytyvät muut ihanuudet: viimeistelykankaita (ilmeisesti ensi jouluna pöytäliinaksi haluava kangas, sekä eläin-, muumi- ja kalloteemaa), Silkweaverin pistelykangas, kaunis akryylikallo, upeaa pellavapitsiä, kokeshi-helmiä, Ihmemaa Oz-teemaisia koristeita ja valloittavat kalloaiheiset nukkekodin koristukset:
089 090 091 100

Kiitos, Katri!

Ressulta sain lahjaksi keijun sukkanauhoja myöten viimeisen päälle hemaisevan, ihananvihreän tyynyn. Pistelykankaan painettu lehtikuvio sopii täydellisesti kuva-aiheeseen ja kuvan värimaailmaan:
037(Huom. tyynyn koristehelminauhat!)

Lisäksi Ressun pakkaamassa lahjakassissa oli monta kaunista askartelupaperia, viimeistelykankaita (haamukalloja ja Punahilkka), kauniin kurkiaiheisen kellovetimen pistelymalli (hienosti löydetty sellainen, jota ei – varsin laajassa –  kurkikokoelmassani vielä ollut!), matkalaukun mallinen viimeisteltävä rasia, pitsinen perhosrintakoru, kallohelmiä, monta ihanaa riipusta, valloittava koristepöllö, silitettävä perhoskuva, helmikoristenauhoja:
081086073088

Kiitos, Ressu!

Tämmöisten päälle täytyy pikkuisen vetää henkeä – jestas sentään! Näistä lahjoista riittää iloa pitkään 🙂

Kiitos joulun lahjoista

Joulunpyhät vierähtivät nopsasti, mutta joulunaika kestää toki loppiaiseen, joten en ole pitänyt joululahjapäivityksilläkään kiirettä. Mutta nyt on niiden aika. Nyt seuraa kuvia, joita kannattaa ilman muuta klikkailla suuremmiksi!

Pitkin adventtiaikaa olen esitellyt Ressun ja minun goottihenkistä adventtikalenterivaihtoa.

Ressu oli laittanut kalenteriin paketin, jonka sai avata, kun siltä tuntui. Minusta siltä tuntui jouluaaton aattona, joten silloin sitten…:
2014-12-276Voi, mitä paketista pomppasikaan (ei mönkinyt 😉 ) – komeat helmiaskarrellut hämis ja sudenkorento, sekä kaunista kirsikkakangasta. Hämähäkki teki minuun niin suuren vaikutuksen, että ripustin sen kuuseen killumaan. Sudenkorento lentelee toistaiseksi olohuoneen ikkunassa. Kiitos, Ressu!

Jouluaaton paketista sain avata Ressun ompeleman juhlavan käsilaukun, jonka kylkeä koristaa pistelty korsetti:
097Todella kaunis! Upeita kankaita, kaunis muotoilu ja mustan rinnalla ihanasti syvää lilaa!

Minä pistelin Ressun aattopakettiin rasian kannen. Kun kannen teksti lupaa kakkua, pistelin mukaan (DMC:n Glow in the Dark -langalla) ”Poison”-muffinssin, joka sopinee neulatyynyksi.
026Pakkasin rasiaan hiukan muitakin herkkuja – kallokarkkeja, kallopitsiä, koristehärpäkkeitä, Ninan lankoja:
105Langat ovat teemaa myöten 😉 :
110Tämmöisen killuttimen ostin itsellenikin syksyllä, hieman eri värisenä tosin. Minusta aika makee karnevaalitunnelma tuossa:
107Goottivaihto oli kyllä mainio idea! Oli hurjan hauska keksiä teemaan sopivia juttuja. Ei uskoisikaan, miten moni asia siihen sopii, varsinkin, kun venyttää vähän rajoja 🙂

Joulun Miljoonalaatikkovaihto Kirsin kanssa on aina jännittävää! Vaihdon ideahan on, että molemmat osallistujat pakkaavat samankokoisen laatikon täyteen ristipistoiluun yms. liittyvää tavaraa, ja löytöjen tekeminen sekä laatikkoa kootessa että omaa lahjaansa jouluna avatessa on kertakaikkiaan mahtavaa! Tänä vuonna yhteinen teemamme oli kirjat/kirjallisuus/kirjasto.

Kirsi oli pistellyt ja ommellut minulle ihanan kirjastokassin, jonka raikkaat värit toivat kummasti mieleen kevään. Pistely sopii todellakin täydellisesti kirja-aiheiseen viimeistelykankaaseen. Tukevan tuntuinen kassi: kyllä kelpaa sen kanssa poiketa kirjastoautolla. Ja miten mainio idea onkaan tuo kirjapäiväkirja, johon saa listata suosikkikirjansa! Itse asiassa tytär kertoikin heti tarvitsevansa myös tuollaisen, eli taidan kaivata Kirsiltä vinkkiä, mistä tuollaisen löytää. Pistelty kaunis kansi tietysti kruunaa kirjan, ja tekee siitä ”salonkikelpoisen”. Niin söpöinen on myös tuo koristetyyny pisteltyine, kirjaa lukevine pikkuenkeleineen!
2014-12-274Ja voi, mitä kaikkia ihanuuksia Kirsi olikaan keksinyt pakata pistelyiden lisukkeiksi! Joan Elliottin kirja oli varsinainen tärppi, sillä se on niitä harvoja kyseisen suunnittelijan kirjoja, joita minulla ei entuudestaan ollut. Erityisesti kirjan aasialaismallit ovat ihastuttavia. Askartelukirja on mukavaa selailtavaa, ja ilman muuta sieltä löytyy sovellettavaa – minultahan ei nurkkiin kertyneitä pikkutavaroita puutu 😀 P.G. Wodehouse on lempikirjailijoitani. Olen lukenut hänen kirjoistaan kaikki, mitä kirjastosta löytyy. Neitonen ahdingossa on tuttu kirja sekin, mutta puuttui vielä omasta hyllystäni, joten se on erinomainen lahja! Ristipistomallit ovat ihania kaikki, kivasti erilaisia keskenään, ja kaikki myös mukavasti sovellettavissa erilaisiin tarkoituksiin. Kelttihenkinen lohikäärme on tehtävien mallien listalla hyvinkin kärkipäässä, mainioine teksteineen (”Here there be Monsters”).
2014-12-273Kollaasin alakuvassa näet mm. ihania kankaita viimeistelyyn ja pistelyyn. Molemmissa pistelykankaissa on todella hyvä kosketustuntuma ja värit ovat kauniin pehmeät. Nuo vintage-tyyliset nukkekotikankaat ovat muuten vietävän kauniita! – Kollaasin oikean yläkulman kuvassa näet suloisen, pienen pistellyn koristeen ja muuta paketin sisältämää mukavaa ja nättiä pikkutavaraa (peuranauhaa, Sherlock Holmes -kirjakitti nukkikseen, postimerkinmuotoisia tarroja, pistelyvalmis kirjanmerkki, kauniinvärisiä kookosnappeja).

Minun lahjani Kirsille sisälsi seuraavat itsetehdyt osat: Miljoonalaatikko20142Taulun malli on peräisin vintage-henkisestä pistelykirjasta, jossa on ”aapiskirjan sivu” jokaiselle aakkoselle. Pistelin ”H”:n, niinkuin Huttunen 🙂 (Kieltämättä pöllön ja siilin läsnäolo, lukeva tyttö ja jouluinen puunoksa tuntuivat vähintäänkin johdatukselta tämän mallin pistelyyn juuri Kirsiä varten.) Neocraftin suurta kirjaa lukevan pikkuisen ukon pistelin ja viimeistelin koristetyynyksi. Kolmanneksi pistelyksi tein kirjaa lukevan kisun, jonka viimeistelin aakkosnauhan kanssa kirjanmerkiksi. Pakkasin pakettiin myös metallisen kirjanmerkin ja käsityösakset, joihin pujottelin helminauhakoristeet. (Huom., haikarasaksilla on omat eväät, eli kala, mukana.) Miljoonalaatikko20144Ja mitäpä muuta Kirsille paketoin? Barbara Anan pistelymallin, joka itselläni on vielä aloittamatta, mutta pistelylistan kärkipäässä. Minuun vetoaa mallin hauska Shakespeare-sitaatti (”I like this place and willingly could waste my time in it”). Mallin kaveriksi sopi mielestäni samanhenkisesti rento Dimensionsin Daydreams-kitti. Oravakirjanmerkki (koska Kirsi tykkää laillani metsän pikku asukeista), Christmas Carolers -kitti (koska on joulu, ja koska laulukirjakin on kirja), muutamaa kivaa pistelykangasta ja lankaa, tukeva kirjakassi, lahjapussukka, Topeliuksen kuva vaikka nukkiksen seinälle, kirjanmerkkejä, Beatrix Potter -rintanappi, Beatrix Potter -ja Jane Austen -kortteja, kirja elokuvien lemmenpareista (kannessa muuten Rakastunut Shakespeare) ja höpsö kissapiirroskirja:
Miljoonalaatikko2014Ja monenmoisia kirjallisuuteen tavalla tai toisella liittyviä kankaita, sekä pitsikoristeita, nappeja ja pikkuhärpäkkeitä:
Miljoonalaatikko20143Kirsi kysyi, mitä ovat nuo pari kangaslajitelmaa, jotka oli pakattu käärön muotoon. Ne ovat Tim Holtzin suunnittelemaa sarjaa. Pidän kovasti Tim Holtzin askartelutarvikkeista, joten ilahduin syksyllä, kun löysin noita vintage-kuoseja myös kankaina. Itsellänikin on tarkoitus niistä ommella jotain kivaa, kunhan ehdin 🙂

Tyttäreni toivoi muutamaa itsetehtyä lahjaa. Virkkasin hänelle pääkallohuivin Ninan värjäämästä silkki/villalangasta ja neuloin kämmekkäät valepalmikoilla tytön itse messuilta valitsemasta langasta:
2014-12-271Lisäksi kokosin hänelle parit korvakorut, pääkallo- ja siipiaiheiset:
2014-12-27Toipa joulupukki minulle yhtä jos toista muutakin kivaa, noiden niin tärkeiden ristipistovaihtojen lisäksi. Isännältä sain toiveideni mukaisen vihreän yöpaidan ja samansävyisen pussukan, tytär antoi makuni mukaiset rintakorun ja huivikorun. Tuo valtava kirjavalikoima on ”oma lahjani itselle”, vähän hemmottelulukemista joulunpyhille ja niiden jälkeenkin:
2014-12-275Joulunpyhinä ehdin pikkuisen neulaakin heilutella. Pistelin Cross Stitcher -lehden mukana tulleesta tarvikepakkauksesta muutaman metsäneläimen, jotka taidan viimeistellä pussukaksi tai penaaliksi:
126Jouluhan ei tosiaankaan vielä ole ohi. Kuusikin saa olla sisällä vanhaan Nuutinpäivään, jos vain jaksaa piikkejään ja koristeita kantaa 🙂2014-12-277

Neljättä adventtia :)

Tänä aamuna sain avata jo neljännen adventtikalenteripaketin. (Jestas, kuinka vauhdilla joulu lähestyykään!)

Ressu oli ommellut ihanan pehmosydämen:
029
Kaunis tuo hakasnauha, timanttikallo – ja ihanan kimalteleva kangas! Miten onnistuukin olemaan näin jouluinen olemalla samalla taatusti goottihenkinen. Kiitos, Ressu!

Minä puolestani pistelin Ressun pakettiin ”Painajaisen ennen joulua” 😀 Viimeistelin sen vuoraamalla sillä vaatepuun – ei tule sitten takin olkapäihin vaatepuun jälkiä. Taustakangas on hämähäkinverkkokuvioinen, pistelykangas 18ct käsinvärjättyä opalecent -aidaa, pistelymallin löysin netistä, mutten valitettavasti muista sivua.
Goottikalenteri20143Vaatepuun olkapäällä kiipeää hämis:
099Laitoin pakettiin aiheenmukaisia härpäkkeitä joulunodotusta helpottamaan:
Goottikalenteri20145

Palaan hetkeksi eilisiin tunnelmiin.

Saattelimme eilen isän viimeisen veljen haudan lepoon. Muistotilaisuudessa ilahduttivat monet valokuvat sedän elämän varrelta. Lempeää setää ja kaikkia rakkaita, edesmenneitä sukulaisia on hyvä muistella. Olen niin kiitollinen, kun olen saanut syntyä ja elää monien rakkaiden ihmisten ympäröimänä.

Hyvää matkaa, Kauko-setä!
002
Tänään Pinsiön taivaalla kajastaa aurinko:
005

Joulujuhlaa

Eilisiltana kävimme Nokian Hempankaaressa paikallisen Kehitysvammaisten tukiyhdistyksen ja kehitysvammaisten toimintakeskuksen yhteisessä joulujuhlassa.

Ohjelma oli perinteinen, musiikkipitoinen ja tunteikas. Saimme jokajouluiseen tapaan kuulla Saulin laulavan painokkaasti ”Hiljaa, hiljaa”, Liisan kitaransoittotaito oli taas kehittynyt aimo harppauksen eteenpäin, ja Hempan Pumppu esiintyi totuttuun tapaan täsmällisesti, taidolla ja tunnelmallisesti. (Liikutuksen kyynel tirahti taas silmään, tällä kertaa Mertsin ”Hei mummo” -tulkinnasta.) Uutena piristyksenä oli Hempparäppiä. Me isännän kanssa tykkäsimme erityisesti jouluisesta ”Kuka Mitä Häh?” -sanoituksesta ja -räpsovituksesta. Vetosi meihin -60-luvulla syntyneisiin 🙂

Joulupukki kävi luonnollisesti taas Hempankaaren väkeä tervehtimässä, ja mukavasti ”höperehtimässä”. Päätteeksi nautittiin torttukahvit.

Ostimme kotiintuomisiksi pari keramiikkakoristetta, Hempankaaren omaa tuotantoa:
014029Näistä täytyy sanoa, että eivät maksaneet jouluilot paljoa (pupu 7€, heppa 2€), ja niitä kelpaa katsella ympäri vuoden.

Katselin youtubesta, olisiko sieltä liittää tähän mukavaa näytettä Hempan Pumpun tuotannosta ja Mertsin ihanasta laulusta. Jokainen ihminen on laulun arvoinen löytyi. Käypäs kuuntelemassa, ellet ole päässyt nauttimaan Pumpusta livenä!

Loppukuva ei liity jouluisiin tunnelmiin yhtään. Tai ei pitäisi liittyä, mielestäni. Vaan niinpä vain tänä aamuna pihamme joulukuisessa lumihangessa kiemurteli – mato!
032Aika vakava argumentti ilmastonmuutoskeskusteluun?

”It’s Beginning to look a lot like Christmas”

Niin, jopa täälläkin on nyt lunta, vaikka näillä leveysasteilla joudummekin miltei joka joulu jännittämään, pysyykö maa valkoisena pyhien yli.
Ristipistoilen edelleen joulusukkaa:
013Ei tule valmiiksi täksi jouluksi, mutta eihän sillä kiire ole – harrastuksella. Jännä juttu, huomasin, että olen ihan vahingossa tekemässä jo kolmatta lumiukkoteemaista joulusukkaa!

Vanhempaa tuotantoa olevat joulusukat ripustelin esille eilen. Nämä lumiukothan ristipistoilin ensimmäiseen sukkaan:
040– Malli oli englantilaisessa ristipistolehdessä.
Kun joulusukka näyttikin yllättäen niin kivalta – vaikka aiemmin olin ajatellut sen turhan rapakontakaiseksi ilmiöksi – pistelin toisenkin, Dimensionsin lumiukkosukan:
022Tämä vuosien takainen kanavatyöni sopii erityisen hyvin nykyisiin myrskytalviin:
009Malli pohjautuu muistaakseni venäläiseen maalaukseen, joten siinä tietysti onkin jotakin tutunomaista.
Vaikka punainen ei olekaan kenenkään perheenjäsenemme lempiväri (nopea suosikkivärikysely tuo tulokseksi sinistä, mustaa, vihreää, violettia ja valkoista) löytää tontunpunainen paikkansa joulun aikaan myös meidän kodistamme:
016Joka joulu jotain uutta 🙂 Esikoinen toi kehitysvammaisten toimintakeskuksesta askartelemansa kivi-/huopatontun:
014

Kolmannen adventin ehtoota

Jo kolmas adventti – kylläpä joulunalusaika rientää!

Tänään heräsin jo aamulla aikaisin ”tonttuilemaan” yhtä joululahjaa. Ja päivällä kiepuimme pari tuntia jouluostoksilla. Hyötylahjoja tänä jouluna, kuten aina – syötävää, päällepantavaa ja luettavaa.

Ressun antamasta joulukalenteripaketista avautui kauniisti verhoillulle foam-tyyppiselle levylle laskeutunut tummien, kirjosiipisten perhosten trio:
020Ressu löysi minun kokoamastani adventtipaketista velhokynttilänjalan, pitsikallon ja -perhosen (herponen siis täälläkin 🙂 ) sekä amigurumi-morsiusparin. Sulhanen löysi morsiamensa lohikäärmerasiasta – eikös ole romanttista?
2014-12-141Mallit virkkaamiini amigurumeihin löytyvät Karmivan suloiset amigurumit -kirjasta. Tässä morsiuspari kuvattuna vielä meillä asuessaan, terijoensalavaan ripustettuina. Käyvät siis myös kuusenkoristeiksi 🙂
Goottikalenteri2014Mis sie tarviit synkeetä kirjaa, tässä siul olis sellainen:
026Hienosti kirjoitettu kuvaus mieleltään hajoavasta ihmisestä, mutta surullinen, surullinen… Mutta hienosti kirjoitettu! Seuraavaksi pitää lukea jotain kevyempää – murhamysteeriä, ehkä? 😉