Jouluvalmistelut ovat vielä hieman – hmm – harkinnan asteella, mutta eiköhän tämä tästä.

Tänään on menossa lankakokeilu joululahjaa varten. Kuvassa Ninan värjäämä merinovilla/silkkisekoite Boogie Man.Tuossa lankaa vyyhdiltä keriessäni tuli mieleen, että mitenkäs te muut keriessänne vyyhtiä pitelette? Minun viritykseni on tällainen:
013Kaksi keittiötuolia selkänojat vastakkain, vyyhti niiden ympärille. Itse kiipeän tuolille seisomaan, niin lanka juoksee juohevasti alhaalta ylöspäin. Ei tarvitse kohotella käsiä eikä muutenkaan konstailla.

Kotimme joulukoristelu rajoittuu vielä ikkunakynttelikköihin ja ovikoristeeseen. Ovikoriste onkin palvellut jo hyvän aikaa, pitkälti toistakymmentä vuotta. Olemme asuneet Pinsiössä 12 joulua ja koriste oli käytössä jo edellisen talomme ovessa.

Ovikoristeen rusetti on auringossa ja sateissa haalistunut, ja nallen massu on kulahtanut, mutta sitä kotoisempihan tuo on. Koriste on hyvä esimerkki siitä, että rakkaimmat joulukoristeet eivät ole välttämättä niitä kalleimpia. Tämä taisi aikanaan tulla Yves Rocherin kosmetiikkatilauksen kaupanpäällisenä.
001Mikä on sinun rakkain joulukoristeesi?

Advertisement