Ristipistoystäväni Ressu viettää syntymäpäiviään, ja olimme sopineet synttärivaihdon. Ressu tykkää kauniista kengistä, ja kun heidän perheessään kissakin on, pistelin Ressulle teemaansopivan sääri-/kissakuvan, jonka viimeistelin kenkäpussiksi:
049
– Tai voihan sitä projektipussukkanakin käyttää, mutta kun Ressu on siitä merkillinen pistelijä, että hänellä ei ole montaa projektia kesken yhtä aikaa, kenkäpussi voi tulla enemmän tarpeeseen 🙂 Ompelin pussin suulle mustan pitsivetoketjun, ehostin pisteltyä säärtä satiini-pitsinauhan pätkällä ja pussukan kylkeen löytyi vielä Ressun tyyliin sopiva tulinen kissankuva (pala isommasta kankaasta).
Pussista pilkistävät Tardis-sukat, jotka neuloin Suomalaisesta Sukkalangasta ja Seitsemästä Veljeksestä. Alhaalla näet synttäripaketin kaikki itsetehdyt osat – pussukan, sukat ja onnittelukortin:
2014-10-012Synttäripakettiin kääräisin lisäksi pari pistelykittiä (kissa ikkunassa ja pingviini), pöllöaiheisen mallivihon, silitettäviä sammakoita (silityskuva-arkki), koristenauhoja, -neuloja ja -”härpäkkeitä”, viimeistelykangasta, lepakkosakset, käsinvärjättyä pistelylankaa ja puuhelmiä:
2014-10-011Äkkipäätään sekavalta näyttävällä sisällöllä on kyllä ihan teemakin. Se on aasi I-haan toteamus (muistinvaraisesti siteerattuna): ”Ellen haaveilisi lentämisestä, olisin koko ajan masentunut.” Paketista voi siis bongata yhtä ja toista lentämiseen liittyvää (siipiä, lintuja, enkelin, noidan luutineen, Tardisin, ufon, lepakoita…)

Tänne blogin puolelle päivittämättä on vielä muutama muukin alkusyksyn ”lahjus”. Tämän koristetyynyn tein emännänlahjaksi ristipistotupareihin Espooseen:
2014-09-30
Pistelymalli on Passione Ricamon vanha freebie, kangas käsinvärjätty 32 ct opalecent pellava. Oikeastaan tyyny meni lahjaksi pistelypaikan emännän seurana asustavalle Paavo Poltergeistille…

Pääsin puolentoista viikon takaiseen ristipistotapaamiseen Katrin kyydissä. Kyytikiitokseksi neuloin Katrillekin Tardis-sukat:
2014-10-01Nämä sukat neuloin Nallesta ja Suomalaisesta Sukkalangasta.

Alkusyksystä meillä oli ristipistotapaaminen Lahdessa, häiden rääppiäisten merkeissä. Sinne tein emännälle lahjaksi pistelysaksien koristeen, humbugin, jonka malli on myös jokin vanhempi freebie:
2014-09-21

Advertisement