Eilen me pistelijät saimme viettää mukavan päivän Katrin viihtyisässä kodissa. Olipas hauska päästä ihailemaan Katrin upeita töitä (ennen muuta niitä Chatelaineja – ja pikkupikkupistoin pisteltyjä Teresa Wentzlerin Nooan arkin eläimiä) ja penkomaan hyvinjärjestettyjä ristipistovarastoja.

Vein emännänlahjaksi pistelyin koristelemani rasian, jonka pöllömalli on jostain taannoisesta englantilaisesta pistelylehdestä. (Pohjustin rasian sisäpohjan sinisellä askarteluhuovalla, joka toi mieleeni Doctor Whon Tardiksen. Yritin miettiä kylkiäisiksi jotain teemaan kauttarantain sopivaa. Toinen riipus on ”Home Sweet Home” -kyltti, toinen ”Angels watching over me”, jolle Dr Who -fanit osannevat antaa ihan omanlaisensa merkityksen…)
2014-08-17
Tytär leipoi – Katrin tilauksesta – viemisiksi juustokakun (pohja gluteenittomia suklaatäytekeksejä, välissä appelsiininkuoriraastetta, appelsiinituorejuustoa ja valkosuklaata, kiille appelsiinimehusta, myös suklaalehdet tytön itse tekemiä.)
054
Sari vietti viime kuussa synttäreitään, ja sovimme, että annan synttärilahjavaihdon eilisessä tapaamisessa. Ompelin Sarille käsilaukun, jonka läppään pistelin lintumallin Mango Pratique -sarjan kirjan ohjeella, linnun silmät ovat lasihelmiä. Lisäksi virkkasin koristeita ThreadWorksin Autumn-sävyisellä langalla. Kukkien keskustat ovat ommeltavia strasseja. Laukun sisään ompelin pitsivetoketjulla suljettavan taskun. Laukun läppä pysyy kiinni tarranauhalla.
2014-08-13

Pakettiin lisukkeiksi ristipisto-ohjeita (”Pinkit pussukat” – meni vähän huumorin puolelle, mutta onhan siinä kivat viimeistelyvinkit – ja Marie Suarezin pitsi-/viuhkamalli), Treasured Friend -pistelykitti, Dinky Dyesiin silkkilankaa ja Thread Worksin pistelylankaa, Novitan ”vanhaa” Bambu-lankaa (vähän proosalliselta kuulostaa, mutta on mielestäni maailman parasta tiskirättilankaa!), japanilainen kimonokankaasta tehty liina, Eiffel- ja perhosnappeja ja askartelutarvikkeita (tarrataustaista nauhaa, korttikuvia, askartelulehti, akryylitimantteja, House Mouse -leimasin – hiiri ja sammakko siinä tuijottelevat toisiaan sateessa – syksyisten korttien varalle).
2014-08-131

Ressu oli ostanut ohutta bambusekoitelankaa, josta neuloin hänen tyttärelleen sukat:
011
Niissä taitaa olla vielä rutkasti kasvunvaraa, eikä lanka ole ehkä ihan parasta sukkalankaa – sillä ei ole kovin ryhdikäs tuntuma – mutta toivottavasti niille jotain käyttöä löytyy 🙂

Ai niin, ja viime viikolla virkkasin itselleni liivin. Lanka on Schachenmayr Catania Coloria, kelta-beige-vaaleanvihreää. Virkkasin netistä löytämäni kuvan perusteella, tuloksena tämmöinen ”hippiliivi”:
2014-08-171
Olisi voinut olla vielä hauskempi hapsullisena, mutta luovuin ajatuksesta – ainakin toistaiseksi – hapsujen epäkäytännöllisyyden vuoksi.

Advertisement