Eilen saimme tyttären kanssa emännöidä mukavanlämmintä pistelylauantaita täällä Pinsiössä (Vuoden 2014 Pirkanmaalaisessa Kylässä, muuten 😉 ). Tästä on tulossa pikkuhiljaa vakiintunut elokuunaloittajaisperinne, ja se on oikein ihanaa, se!

Kiitos erinomaisen sijaintimme ”keskeisellä paikalla” Suomea (!), meille kertyi oikein mukavasti mukavaa porukkaa. Kiitokset hyvästä seurasta Sari, Pauliina, Sari, Päivi, Kaisa, Kirsi, Katri, Mia, Tuija, Tarja, Merja, Tarja, Ulla, Ressu – muistinkohan nyt varmasti mainita kaikki?

Olo on taas kuin synttäreillä, kun saa vielä tapaamisen jälkeen pyöritellä ja ihailla upeita emännänlahjoja, isot kiitokset niistäkin! Sari N. oli pistellyt Madame Chantillyn mallista todella suloisen tyynyn. Siinä on kaikki elementit kohdallaan: pyykkinaru, pupujussit ja lampaan pöksyt! Ressu oli ommellut kivan kruunusydämen – sitä katsellessa tulee kuningatarolo 🙂 Pauliina oli pistellyt tyynyyn suloisen vintagetytön, Kirsi oli leiponut soman kuppikakkuneulatyynyn, Mia oli neulonut kauniinvihreän liinan ja virkannut kukkia, Katri oli virkannut utuisen farkunsiniset pikkuliinat:
008
Ressu muisti myös meidän ”nuortaemäntää” koristesydämellä, joka löysi heti paikkansa tytön piirustusten keskeltä:
015
Ja vielä vaikka mitä muutakin kivaa saimme, tekemistä ja syömistä! (Syömiskuvasta puuttuvat herkulliset valkosipuli- ja pikkelssitölkilliset, jotka ehtivät jo eilen mukaan ruokapöytään – ja toisesta limpustakin humpsahti puolikas ”parempiin suihin” 🙂 )
2014-08-03
Mitenkään ennalta sopimatta tyttärelle ja minulle taisi muodostua työnjako, että alkukahvitus oli minun heiniäni, pääruoka yhteistä puuhaa ja jälkiruokakahvi tyttären käsialaa. Tyttären taiteilemat herkut – hellepäivään sopiva raikas limettijuustokakku ja suussasulavat whoopiet – nostattavat veden kielelle, vai mitä:
002
Rehellisyyden nimissä on sanottava, etten pistellyt päivällä pistoakaan. Olen jotenkin aina niin tohkeissani vieraista, etten malta! Mutta illalla toki puhkuin inspiraatiota, kun olin päässyt ihailemaan toisten pistelijöiden meneilläänolevia töitä. Niinpä päätin ryhdistäytyä edes tilapäisesti, ja ottaa esille jo jonkin aikaa varastopussissa pölyyntyneen Teresa Wentzlerin The Fortunate Travellerin. Illalla se sai muutaman yhdenylipiston lisää:
013