Eilen laajensimme maalaistyttöjen kokemuspiiriä, kun poikkesimme tyttären kanssa ristipistotapaamisessa helsinkiläisellä siirtolapuutarhamökillä. Kiitos, Tuula, kutsusta! Kyllä oli taas kiva tavata pistelykavereita, ja nauttia rennosta oleilusta rakkaan harrastuksen parissa.
Reissunpäältä sain kotiintuomisiksi privavaihdon, jonka Sarin kanssa olimme sopineet. Sari oli neulonut minulle kauniisti kesäkukkien värisen huivin (Noro-langasta tehty Gaia) ja pistellyt kivan ylämaanlehmän (tietäen minut paitsi lehmäfaniksi, nykyään myös muutaman ihanan highlanderin naapuriksi):
060Karvalehmät ovat kyllä suloisia, niin pisteltyinä kuin livenäkin!
Lisäksi vaihtopaketissa oli – vaikka mitä! Seuraavassa kuvassa näet: DMC:n Keisarin uudet vaatteet -pistelykitin (missähän pimennossa olen ollut, kun en ole tiennyt tuollaista olevan olemassakaan! Eihän satu- ja tekstimallifani voi ilma tuollaista elää. Kuuluu muuten lempparisatuihini tuo, eikä suinkaan vähiten poliittisen sanomansa vuoksi 😉 ), niittykukka- ja yrttiaiheisen pistelymallikirjan (voihan kesäinen ihanuus!), kaksi kaunista Dove Stitchin pistelykangaspalaa, sinisiä ”projektitaskuja”, jo nimestäkin päätellen ”taivaallisen” ihanaa teetä, kortin, johon on painettu Jane Austenin rukous (janeiitti minussa kiittää lämpimästi tästä ja kehystää kortin seinälle tai yöpöydälle), Regia Lace -huivilankaa (upeansyvänsinistä Lapislazulia) ja tosi makeen mustan hiuspannan, jossa on pikkuruisilla pääkalloilla koristeltu rusetti:
2014-06-15
2014-06-152

Kiitos, ihana Sari!

Ristipistotapaamista emännöineelle Tuulalle tein tuliaisiksi ”torikassin”, tai pistelykassin, kuinka vaan. Emäntä oli ilmiselvästi lemmikinsinisen ystävä, mutta kun en sitä ennestään tiennyt, tein sattumanvaraisesti tämmöisen punaruusukassin, joka ainakin kesään ja puutarhaan ”istuu”:
2014-06-101Kassin kyljessä on pikkuruinen kukkakeijupistely, joka valmistui siten, että siirsin silityskuvan aidalle ja korostin sitä muutamilla risti- ja jälkipistoilla. Vuori on kukkakeijukangasta.

Emäntä-Tuula oli virkannut kaikille vieraille ruusun – kiitos! Tytär valitsi mustan, minä tällaisen herkän vedenvihreän:
069
Päivän loppukevennyskuva, ruusunnuput 🙂 Eli meidän villihkönnäköisen ruusupensaan takana siintävä naapurin kurassakierinyt hoitoheppa:
004