Kiitos Joulun Lahjasta kuuluu Joulun Lapselle, mutta näistä aineellisistakin täytyy muistaa kiittää! Paketteja avatessa olen saanut tuntea, miten ne ovat lämpimästä sydämestä laadittuja, ja niistä huokuu välittämisen henki. Parasta ovat tietysti itsetehdyt lahjat.
(Suosittelen, että kokeilet kuvien klikkaamista – ne usein suurenevat siitä, ja pääset tutkailemaan pakettien sisältöjä tarkemmin 🙂 )

4. adventti oli tänä vuonna niin lähellä joulua, että päätin säilyttää sen adventtikalenteripäivityksen tähän joulun yhteyteen.
Sari oli kääräissyt 4. adventtisunnuntain pakettiin jälleen kerran vaikka mitä ihanaa! Kalenterimme ”No onkos tullut kesä?” -teema sai jatkoa upealla pistelykirjalla, jossa on mm. todella kauniita pieniä lintumalleja! Pistelykangasta sain kaksin kappalein, pellavansävyisenä ja syvän sinisenä. Pikkuinen kellervä pala pussissa lienee lankavahaa, jota ilman en metalliefektilankojen (varsinkaan DMC:n sellaisten) kanssa selviäisi ollenkaan. Ja jälleen paketissa oli 3 kuukausipistelyä!
001
Nuo kuukausipistelyt ovat kyllä toinen toistaan upeampia ja hauskempia. Jossain vaiheessa mietin, mikähän mahtaisi näiden joukosta olla lempparikuukauteni, mutta enpä taida pystyä valitsemaan.

Minä laitoin Sarille pakettiin Englanti- ja Pariisi-aiheisia viimeistelykankaita ja -nauhoja (Pariisi-aiheiseen nauhapuolaan kiedottuna 😉 ), paperikukkaohjevihon ja pikkuisen pistelymallin:
074
Pistelyn viimeistelin kiinnittämällä sen muistiinpanovihon kanteen. Taustakannen askartelin mm. siirtokuvilla. Pistelymalli on Prairie Schoolerin, kangas iki-ihana vintage country mocha linen.
072

Ja sitten niihin joululahjoihin!
Sari ja Ressu minua jo vähän varoittelivat, että Sarin jouluaaton paketti aiheuttaisi minulle ylimääräisiä sydämentykytyksiä, joten osasin onneksi varautua henkisesti ;).
Sarin laatimasta aaton paketista löytyi viimeistelykankaita, kuukausipistelyt vuoden lopuille kuukausille (voi mahdoton, Sari, minkä uskomattoman työn olitkaan tehnyt näiden kanssa!), kalenteritaulu kuukausipistelyiden esillelaittoa varten ja – huh-huh – Jane Austen -pussi, josta löytyi Jane Austenin talo pistelykittinä, ai hurja!024
Vaikea sanoa, mikä tässä eniten polvia heikotti (onneksi avasin paketin istualtani), nuo ihanat kuukausipistelyt vai tuo kitti, josta kai voi sanoa, ettei sen luulisi Suomessa kovin usein vastaan tulevan. Sari kun kertoi, että se on saatavilla vain Jane Austen -museosta. Kiitos, Sari! Oli tämä kyllä melkoinen kalenteri kaiken kaikkiaan. Suuri ilo oli avata jokaikistä pakettia, näiden kanssa joulunodotus sujui kuin tanssi!
Kalenteritaulu löysi jo paikkansa. Se sopii mielestäni kauniisti kirjailemieni pellavaverhojen rinnalle:
002
Minä laitoin Sarin aattopakettiin pari All Our Yesterdaysin pikkukittiä ja -ohjeen, jouluisen pikkuliinan, pisteltävän pyyhkeen, pienen kesäisen pistelymallin, tilkkutyökirjan ja pikkuhärpäkkeitä esim. pistelyiden koristeluun:
080
Härpäkkeiden säilyttämiseen pistelin ja askartelin tulitikkuaskista tämmöisen säilytysrasian:
2013-10-07
Ja rasian pistelymallihan on niin ikään AOY:n.

Siinä kuin adventtikalenterivaihto Sarin kanssa, on myös Miljoonalaatikkovaihto Kirsin kanssa muodostumassa jo hyväksi jouluperinteeksi :).
Tämän vuoden jouluksi Kirsi toivoi laatikkoa Briggsin Lumiukko -teemalla, minun toiveissani oli saada metsäneläinteemaa. Ja oioi, mitä kaikkea sainkaan:
2013-12-251
Lukemista ja katselemista vaikka minkä sorttista: pokkarin (johon tartun ihan hetimiten, kun sain edellisen kirjani juuri tänään luettua loppuun 🙂 ), Amigurumi-kirjan (villieläimiä ja avaruusolioita – jee!), pistely- ja askartelulehdet, kolme Prairie Schoolerin kaunista mallilehdykkää (pakko sanoa noin, koskapa niissä on aina enemmän kuin yksi malli per lehtinen), Plum Street Samplersin mallin, jossa on kolme pikkuprofeettaa (niistäkin malleista löytyy eläimiä 😉 ), upean, ison ja yksityiskohtaisen kettumallin, Sajoun lempeänsävyisen lankalajitelman laatikossaan, upeansävyisiä käsinvärjättyjä lankoja, kaksi kaunista viimeistely- ja pistelykangasta (tuo Ninan Cocoa Light on lemppareitani), Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri -aiheisen sormustimen kokoelmiini, metalliset pupu- ja peura- ja lasisen ketturiipuksen, peura-aiheisia ”askartelukuplia”, ompelukonekoristeen, vintage-henkisen Sajou-alusen, pahvirasioita, metallisen pöytätelineen, paperinarua, nauhoja, lehmäpatalapun, ”O”-ompelumerkin, peuraripustimen, kettukortin ja pikkuviimeistelyihin 2 pinnipohjaa, riipuspohjan ja puupohjan. Erityiskiitos siitä, miten Kirsi on osannut ottaa huomioon keräilykohteeni! Paketin koko sisältö on uskomattoman kaunista ja ihanaa, mutta paras tulee kyllä tässä, nämä suloiset pistelyt, jotka Kirsi on tehnyt:
2013-12-25
Oioi sentään, henkeäni haukoin näiden edessä. Peurapussukan pistely on upean kimalteleva, karpalonvärinen (pohjakangaskin on tavattoman kaunis), kaunis kettu juoksee tunnelmallisensinisessä talvimaisemassa, itämainen tyttö kiliseekin helmoistaan, ja neulavihko (toivelahja, minulla kun ei neulavihkoa entuudestaan ollut), jonka taustalla on tuo tuikitarpeellinen muistutus ”Keep calm and sitch on”, ja etukannessa mitä suloisin orava. Neulavihkoa ja pussukkaa pääsette varmaankin tulevissa ristipistotapaamisissa ihastelemaan, mutta koristeet laitoin nyt täytille kuusen oksille – vaikka mielestäni nämäkin sopivat esille myös muuten kuin joulun aikaan:
2013-12-26
Kirsille piti siis oleman Raymond Briggsin Lumiukkoa. Suoraa Lumiukko-teemaa laitoin kahden pistelykitin ja CD:llä varustetun kirjan verran (CD:tä en ”kontrollikuunnellut” – olisikohan siinä ollut satu luettuna vaiko Lumiukko-laulu?) Lumista teemaa täydensi talviluisteluaiheinen pyyhe, jonka voi koristella pistelemällä, sekä pikkupussi lumenvalkoisia helmiä. Muuten arvioin laatikon sisällön sen mukaan, mitä Kirsin kiinnostuksenkohteista tiesin. Niinpä mukana on kärpässientä, turkoosia, pöllöjä ja kissoja, erilaisia viimeistely- ja koristetarvikkeita nukkekotiaskarteluun tai pistelyihin ja söpö tilkkutyökirja, josta arvelin löytyvän ideoita muuhunkin kuin tilkkuiluun:
Miljoonalaatikko 2 2sta 2013-11-29
Pistelin Kirsille Briggsin Lumiukkoja puurasian kanteen, tyynyyn ja kynäpurkkiin (pistelyn olisi voinut teipata purkin reunoihin 2-puolisella teipillä, mutta jätin sen irtonaiseksi, jotta Kirsi voi halutessaan vaihtaa purkin vuorauksen). Vihkon koristelin askartelemalla. Kirsi tiedusteli, miten rasian reunat on käsitelty: servettitekniikalla, eli kiinnitin niihin servettiä askartelulakalla, ja vähän laitoin leimasinmustetta höysteeksi. Kaikki pistelymallit ovat englantilaisista pistelylehdistä. Neulomani pikkuinen Lumiukko on ihan omasta päästä suunniteltu.
Miljoonalaatikko 1 2sta 20135
Pikkujoulu ja miljoonalaatikko 1 2sta 2013 27.11.2013 16-09-44
Meidän perhe antaa ja saa aina äärimmäisen käytännöllisiä ja arkisia lahjoja. Joulupaketteihin kerätään perusvaatteita, ja jokaiselle lapselle joku CD tai DVD, kirja sekä ehkä jotain ”toimistotarvikkeita”, kuten seinäkalenteri seuraavalle vuodelle, kyniä tai vihkoja.
Minäkin sain jotain, kun osasin toivoa :). Isännältä sain kirjevaa’an (yhteiseksi hyväksi, kun isännän ei tarvitse kiikuttaa jokaista vaihtopostiani enää konttorin kautta, vaan voin itse punnita), tyttäreltä pehmopupun (josta vinkkasin hänelle Kädentaitomessuilla), anopilta huopa- ja puuhelmistä askarrellun kaulanauhan ja äidiltä – aina tarpeellisten hygieniatuotteiden ja lämpimien rukkasten lisäksi – nätin sydänkorusetin:
052
Tytär toivoi kirjoneulelapasia. Neuloin oman mallin. Yhdelle pojista neuloin villasukat:
008
Sen lisäksi saimme – ja söimme – luonnollisesti liiankin kanssa suklaata ja marmeladia 🙂

Advertisement