Hoosiannaa on laulettu, adventtiaika on siis julistettu alkaneeksi!
Sarin kanssa jo perinteeksi on muotoutunut, että adventtikalenterivaihtomme muodostuu paketeista adventtisunnuntaille ja jouluaatolle (ja sopimuksen mukaan voi koota ekstrapaketteja 😉 ) Tänä vuonna kalenterillamme on myös teema, ”No, onkos tullut kesä?” – Teemassa pysytään, jos huvittaa 😀
Tänä aamuna sain avata ihkaensimmäisen pakettini (tai no, okei, avasin sen jo viime yönä, kun tuli valvottua – minulle epätyypilliseen tapaan – yli puolenyön…) Paketti osoittautui erinomaisen muhkeaksi ja ihanaksi: Sarin neulomat hehkuvanväriset Kesäkimppu-villasukat, pieni pistelykitti aiheenaan surffaileva mangusti (suloinen!) ja Regian pehmoista, kevyttä ja lämpimänväristä (kuvailisikohan tuota punaisen viinirypäleen sävyksi?) huivilankaa.
021
Joulusuunnitelmistaan johtuen Sari availee omia luukkujaan vähän eri tahdissa kuin minä, mutta julkaisen täällä luukut samantahtisesti omieni kanssa. Eli Sari löysi ensimmäisestä minun kokoamastani kalenteriluukusta pinkinvärisiä askartelutarroja ja -kukkia, nappeja ja neulomani ”Knitting Queen” -pussukan – jossa on pinkki, pupukuvioinen vuori:
Sarin joulukalenteriluukkuja 2013-10-13
Laitoin Sarille yhden ”pehmeän paketin” avattavaksi silloin, kun siltä tuntuu. Sieltä paljastui tämä Cataniasta neulomani puuvillahuivi:
093
Perusmalli on yksinkertainen säännöllisine lisäyksineen ja kavennuksineen, reunaan improvisoin virkatun pitsin. Virkattua kukkaa voi halutessaan käyttää huivin päiden kiinnitykseen.

Eilen kyläilimme Kirsillä. Neuloin hänelle tuliaisiksi pöllösukat 7 veljeksestä ja tiskirätin Novitan (vanhemmasta) Bambusta, ja liitin mukaan pari joulunkodikasta keittiöpyyhettä:
Pikkujoulu ja miljoonalaatikko 1 2sta 2013 27.11.2013 15-56-14
Tiskirätin pöllöllä on kirjotut silmät, sukkapöllöillä nappisilmät. Pöllömalleja on netti pullollaan, mutten viitsinyt hakea näihin mitään valmista mallia, vaan improvisoin pöllöhahmot muistinvaraisesti.

Meidän tyttö sai pistellyn pikkujoululahjan Ressulta (”A Very Merry Christmas” -kuusi pisteltynä pellavalle, jossa ”sataa lunta”), minä sain Sarin valmistaman paketin somine poropistelyineen (poro koristeen molemmilla puolilla – sopisi hyvin joulukuuseen, mutta kiinnitin sen jo punaisiin kirjontasaksiini, jotta saan ihailla poroja ympäri vuoden) ja tuunattuine tulkkukortteineen:
2013-12-012
Molemmat lahjat henkivät ihanaa joulutunnelmaa; lämmin kiitos!

Alhaalla vasemmalla pikkupaketti meidän tytöltä (pistely hänen ja minun yhteisprojekti), joka meni Mialle, oikealla oma pakettini, joka taisi mennä Sandralle? Molemmat kortit ovat minun korttipajastani:
Miljoonalaatikko 1 2sta 20132
Pistelymme tarkemmassa syynissä, ylänurkissa näkyvät roikkojen taustat pikkuruisina kuvina. Molemmat pistelymallit ovat vanhoista englantilaisista ristipistolehdistä:
Kollaasit
Maijalle annoin pieneksi ”pikkujoulumuistamiseksi” virkkaamani pitsihuivin (ohje Hurmaavat pitsit -kirjasta) kiinnityskukkineen ja Scaramella-huiluyhtyeen tänään julkaistun Juhlaa-joululevyn:
022
Sivumennen sanoen tuosta Scaramellan uusimmasta levystä on hyvää vauhtia kehittymässä uusi lempparijoulunaluslevyni – olen kuunnellut sitä nyt lähes viikon ajan noin 5 kertaa per päivä :).
Kirsin kanssa vaihdoimme myös joululahjamme, tämän joulun miljoonalaatikot. Ylimmäinen tuli minulle, alimmainen lähti Kirsille. Tämä jännitys säilyy aattoon saakka!
2013-12-011
Sitten muuten vain jouluinen käsityö. Viimeistelin kardinaalipistelyni sohvatyynyksi. Pistelymalli Cross Stitch Gold nro 79, Maureen McCarthyn Cardinals & hemlock tree. Pistelykangas käsinvärjättyä pellavaa, lumihangessa käytin valkoisen perus-DMC:n rinnalla toisena säikeenä DMC:n valkoista kimalle-efektilankaa:004
Ja oman versioni tästä jakusta neuloin valmiiksi myös. Se koostuu etupäässä erilaisista kauan varastossa odottaneista neulelangoista (mm, Teeteen Alpakka, Dropsin Delight ja Catania), ja sen voisi nimetä vaikka ”Menninkäisäidin talvitunikaksi”:
2013-12-01

Koska joulukalenterit ovat niin kivoja, tarvitsin päivittäinkin ”avattavan”. Niitä on kaksi, ja ne ovat tässä:061

Kesken oleva HAEDini (Heaven And Earth Designsin freebie-malli Foxglove Ball) yrittää adventin aikana kasvaa 100 piston päivävauhtia. Kiitos Katrin muistin, että minunkin hyllyssäni on Jostein Gaarderin Joulumysteerio. Se on nyt unilukemiseni. Luen joka ilta seuraavalle päivälle omistetun luvun.
Tunnelmallista adventtiaikaa, ystävät!

Advertisement