Ristipistoystäväni Ressu viettää syntymäpäiviään: onnea vielä tätäkin kautta! Sovimme Ressun kanssa synttärivaihdon, ja minä sain mahtavan pakettini jo talvella, hätäinen ( 😉 tai siis tammikuussa syntynyt 😀 ) kun olen.

Minä kiikutin pakettini perille viime sunnuntaina, kun Ressu järjesti ristipistotapaamisen.

Pistelin merilohikäärmeen YouthfulhandsNeedlecraftsin käsinmaalatulle kankaalle. Lohiksen malli löytyi netin ilmaismallisivustoilta, mutta linkkiä en valitettavasti muista. Viimeistelin lohiksen kehyslaukuksi:

2013-10-13
Tällaisen viimeistely ei ollut ihan niin vaikeaa kuin pelkäsin, mutta harjoittelua kyllä vielä vaatii… Lähinnä työlästä oli kangaspussin saaminen oikeankokoiseksi metallikehykseen nähden, enkä pääse kehumaan, että olisin siinä kovin hyvin onnistunut, mutta ensimmäistä yritystä täytynee katsoa armollisilla silmillä… Vuoriin ompelin tilkun, jossa lukee kannustava lausahdus (”dream big”). Ompelin kangaspussin kehykseen ensin langalla, mutta koska epäluuloisena arvelin, että lanka hankautuu metallikehystä vasten poikki, ompelin yläreunat varmuuden vuoksi vielä koruvaijerilla. Tiedä sitten, oliko hyvä ratkaisu vai ei, mutta taatusti omaperäinen. Pujottelin koruvaijeriin puuhelmiä ja kiinnitin sen papukaijalukoilla kassinhihnaksi.

Ressu ei sanojensa mukaan ole huivi-ihmisiä, mutta arveli, että pääkallohuivin hän huolisi. Tein monenmoisia kokeilualoituksia, mutta ihan mieleistäni, ”ressumaista” lankaa en löytänyt. Virkkasin sitten hänelle huivin Novitan Virkkauslangasta. Tässä meidän tyttö toimii jälleen kerran kuvausassistenttina:
024-001
Lisäksi laitoin pakettiin kissateemaisia kankaita – muutaman pikkutilkun ja tuota isokuvioista, tukevampaa goottityttö ja kissa -kangasta vähän isomman palan, josko Ressu ompelijana sille jotain käyttöä keksisi. Oikeanpuoleisessa kuvassa on kassinsangat, Mermaid-kirjontalankaa ja printattu A4-kangaspala:
2013-10-133
Tuon meriaiheisen printatun kangaspalan olen ostanut, mutta itsekin olen joskus jotakin kankaalle printannut, ja kokemukseni mukaan ohjeiden mukaisesti silityksellä esikäsiteltynä tuo kuva säilyttää hyvin värinsä. Sitä voi käyttää esim. tilkkutöihin, ja sitä voi myös koristella käsin tai koneella kirjomalla tai helmillä, jos haluaa.

Ja vielä pakettiin vähän pikkuhärpäkkeitä – lasiriipuksia, pikku kehys, Halloween-nauhoja, vaahteranlehtileimasin, pätkä kissa-aiheista ”hand made” -nauhaa aiheenmukaisessa pahvipuolassa, perhosaiheinen applikaatiokuvio, vihkollinen velho- ja lohikäärmekirjanmerkkejä, pitsivetoketju ja omatekemä kortti:
2013-10-132
Ja esiteltäköön samaan syssyyn emännänlahja, jonka Ressulle sunnuntaivisiittiä varten askartelin:
031
Pistelin Joan Elliottin velhohiiren R-kirjaimineen ja kiinnitin sen decoupage (eli servetti-)-tekniikalla koristelemani vihon kanteen.

Enpä malta olla kertomatta, että meillä onkin Ressun Sandra-tytön kanssa jännä vaihto meneillään, mutta sen tulokseen palaamme loppukuuhun mennessä…
004

Advertisement