Viikonloppuna tuli jälleen kerran todettua, että kyllä tämä ristipistoyhteisö on tuikitärkeä henkireikä arjen keskellä! Perjantaina tuli suru-uutinen tädin kuolemasta, lauantai-iltana kantautui korviin muita ikäviä juttuja… Mutta lauantaipäivä siinä välissä oli jälleen kerran ihana!

Oli paisteista, suorastaan helteistä, mutta se ei toki tahtia ollenkaan haitannut. Meitä oli täällä Pinsiössä koolla 19 eri-ikäistä pistelijää. Tunnelmakuvia en taida tohtia julkaista, koskapa en kysynyt kuvattavilta lupaa, mutta voitte arvata, että oli mukavaa :). Ihan pikkuisen ehdittiin puhua päivän aikana myös Pistelijät-yhdistyksen asiaa. Eli edelleen on rekisteröintihakemuksemme käsittelyssä. Viime viikolla lähetin kommentit korjausehdotuksiin, nyt odotamme taas Patentti- ja rekisterihallituksen lakimiehen lausuntoa niistä. Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Ja ihan varmasti puheenjohtaja täältä kovaäänisesti hihkaisee heti, kun asiat alkavat olla sillä tolalla, että voimme ottaa jäseniä – ja jäsenmaksuja 😉 – virallisesti vastaan. Mutta toimintaa voi toki kukin omalla tahollaan suunnitella. Meininkinä on, että jäsenistö ei odottele, että yhdistys heille järjestäisi kaikkea kivaa, vaan, että jäsenistö on itse se yhdistys, ja jäsenistö tulee siis myös itse olemaan vireä ja aktiivinen, ja tekee toimintaehdotuksia ja toimii :). Mutta virallinen puoli siis saadaan varmaan kuntoon tässä lähiaikoina, mitä ikinä se sitten virkamieskielessä tarkoittaneekin.

Pistelytapaamisen aurinkoisia tunnelmia toki kuvailee tämä kuistillamme sijaitseva emännänlahjapöytäkin:

015
Suuret kiitokset kaikesta kauniista, ihanasta, tarpeellisesta, kivasta ja houkuttelevasta Katri, Mia, Sari S., Sari N., Maarit, Pauliina, Tarja, Kirsi ja Emma, Päivi, Marjo, Irmeli, Maria, Niina, Ressu ja Sandra, Ulla:
2013-08-04
– Ja se 19 osanottajaahan tuli siitä, että edellälueteltujen 17 lisäksi mukana olimme myös minä ja Martta, vaikka tällä kertaa enempi kyökin puolella :). Tytär on kyllä ihana kaveri (apulaiseksi ei enää voi kutsua, kun hoiti esim. kaikki leipomukset), toimelias ja oma-aloitteinen – kiitos hänellekin!

Lähikuva vielä pistellyistä lahjoista:
049
Kyllä noita nyt kelpaa pyöritellä päivätolkulla – kertakaikkiaan ihanaa, kiitos, kiitos! 🙂 (Ressun tuoma vadelmarasia tyhjeni jo parempiin suihin, eli ei ehtinyt kuvattavaksi asti… Sormustinkokoelmani kasvoi myös Turku-aiheisella sormustimella, kiitos Irmelin. Nyt täytyis kyllä jo saada niille vitriini, kun niitä on jo neljä :D.)

Tytär sai pisteltyä Fire Wing Designsin Warriorin valmiiksi juuri parahiksi tapaamiseen mennessä:
004
Kangas on Silkweaverin Solo, lanka siivissä Anchorin liukuvärjättyä, ja kun se loppui kesken, eikä uusi värjäyserä ollut sinne päinkään (ihan oranssinsävyistä oli se), tyttö pisteli vartalon DMC:n liukuvärjätyllä, joka olikin lähempänä alkuperäistä. On se kumma, miten noissa värjäyserissä osaakin värit vaihdella!

Minä pistelin tapaamisen alla maitomallin:
011
Aikoinaan Violariumista ostamani ammukehys on odottanut jo pitkään. Nyt se sai ihan tuolle kehykselle suunnitellun mallin, jonka löysin vanhasta De fil en aiguille -lehdestä, taannoin ristipistokirppikseltä ostamastani. Kangas on hunajanväristä 36ct pellavaa, langat DMC:n. Ruskean vuohen vaihdoin valkoiseen, kun näyttää tällä kankaalla paremmalta.

Ai niin, ja olimme sopineet Sarin kanssa, että koska hänen synttärinsä olivat tässä hiljattain, voin antaa hänelle kokoamani synttärivaihdon tuolla pistelytapaamisessa. Koskapa hän on ”teeihminen”, viimeistelin hänelle teerasian:2013-07-31
Pistelymalli on Mango Pratiquen Suklaa, tee, kahvi -kirjasta. Pistelin sen Nina’s Threadsin langoilla vintage country mocha -kankaalle. Ja kun Sarista on kyse, piti mukaan saada pikkuisen pinkkiä. Niinpä pehmustin rasian pohjan pinkillä huopapalalla. Rasia on muuten Tiimarista ostettu puinen askarteluaski, jonka ehostin kiinnittämällä sen seinämiin servettilakalla maisema-aiheista servettiä.

Ja pitihän pakettiin pistelyn lisäksi jotain muutakin pakata:

006
Flamingonpinkkiä tekstiiliväriä, Tildan lintuhäkkiaiheinen viimeistelykangas, ommeltava laukunkehys, lintuhäkkikuosista pistelykangasta, Nina’s Threadsin punaisen viinirypäleen väristä pistelylankaa, teeaiheinen silityskuvioarkki ja Isa Vautierin geisha-malli.

Ja sitten seuraavan synttärivaihdon ja jouluvaihtojen tekemisen ”kimppuun” :).

Advertisement