Poikkesimme lauantaina ristipistotapaamisessa Tarjan luona. Tein emännänlahjaksi pienen neulatyynyn (pistelyn malli jostain ranskalaislehdestä, siniselle käsinvärjätylle ewelle, taustakankaassa Tilda-ruusuja) ja Novitan Kesäkukka-kerän:
Hiljattain päivitetty9
Meillä on Sarin kanssa menossa juhannussukkavaihto. Neuloin hänelle hempeät niittykukan(tai vaahtokarkin?)väriset sukat (lanka pehmoinen, silti konepestävä Fortissima Mexiko – Sarin mielestä ihan vauvanväriset sukat, mutta minkäs teet, kun minut juhannus saa hempeisiin aatoksiin 🙂 ) ja laitoin kylkiäisiksi kerän Zauberballia, josta Sari voi halutessaan neuloa räväkämmänväriset sukat:
Hiljattain päivitetty6
Sukanvarren simppeli pitsimalli putkahti omasta päästä. Tällaisiin itseraidoittuviin lankoihin ei mielestäni kannata kovin monimutkaisia neulemalleja kehitellä, että raidat pääsevät oikeuksiinsa.

Niina toi reissultaan minulle tuliaisiksi tosi ihanan lehmäsormustimen:
031
Kiitos, Niina, tuo on suloinen ja ihana ammu! Minulla on siis mitä ilmeisimmin uusi keräilykohde, sormustimet, koskapa jo 3 on koossa. Eilen jo puhuttiin isännän kanssa, että meidän täytyy ostaa seinälle sormustinkaappi :).

Pistelytapaamisessa tein mm. tätä Le Bonheur des Damesin pitkään laatikonpohjalla hautunutta, mutta nyt ihan kivasti edistynyttä venetsialaisaiheista työtä:
035
Tähän mennessä työssä on pitänyt tehdä petit point -pistoja (eli niitä ”puolikkaita ristipistoja”) yhden yli, välillä yhdellä (taustan pienemmät hahmot), välillä kahdella säikeellä. Mutta kyllä niitä normaalikokoisia ristipistojakin vielä on tulossa, ainakin ylärivin päärynöihin.

Meillähän vietettiin juhlia reilu viikko sitten. Lakkiaiskooste:
Hiljattain päivitetty10
Meidän poika on tuo ponnaripää alhaalla oikealla olevassa kuvassa. (Ylhäällä ryhmäkuvassa oikeanpuoleisen pöydän oikean kulman takana eturivissä, vaaleansininen paita ja sininen kraka päällä.)

Ja kesä kukkii:
015

Advertisement