Meillähän on tässä kevään mittaan ollut Maijan kanssa meneillään kirjallisuusaiheinen ristipistovaihto.

Torstaina posti kuljetti kyläkaupallemme ison laatikon täynnä Maijan kauniisti käärimiä pikkupaketteja; ihan tuntui kuin olisi joulu tullut!

Maija oli pistellyt minulle tällaisen ison ja upean flatfoldin:
057
Tässä se esiintyy meidän polkuompelukonepöydällä, Maijalta aikaisemmassa vaihdossa saamani rasian rinnalla – reissattuaan sitä ennen mukanani ihailtavana, ristipistoviikonlopussa Hauholla. Kuten näet, pistelyssä on viittaus Emile Zolan romaaniin, ja kuva-aiheet Maija on koonnut hauskasti teemaa täydentämään. Tästä löytyy tutkittavaa pitkäksi aikaa – ja niin upeat värisävyt tässä on!

Muista kääreistä sain avata ihanuuden toisensa perään:
2013-04-12
Viimeistelykangasta, Sampler & Antique -lehden (jossa on tällä kertaa – paitsi paljon kiinnostavaa, käsitöiden historiaan liittyvää luettavaa – myös paljon tekstejä sisältäviä samplerimalleja, ja mikäs sen sopivampaa sekä vaihdon teemaa että minun mieltymyksiäni ajatellen), upean ja houkuttelevan The Simple Gifts: Love -samplerin mallin (totta, Maija, tämä tosiaan on täydellinen!), ison palan hunajanväristä pellavaa (ajattele, värisävyn nimi on Vauvan henkäys :)), laadukkaat sinisävyiset kirjontasakset, kimaltelevaa, käsinvärjättyä pistelykangasta, Nina’s Threadsin Punk-sävyistä muliinilankaa, sinistä pisteltävää nauhaa, kaksi pientä pistelymallia, molemmat omalla tavallaan kivoja, nappirasian (napit ja rasiat ovat aina minulle mieluisia), musta-valkoisen muumimukin ja niittilaukun sekä -korvakorut (wow, hyvä makutuomari sinulla oli kaupoilla mukana!), ja kirjallisuusvaihdosta kun puhutaan, kaksi kirjaa Edenin Puhu minulle rakkaudesta (luin nuoruudessani paljonkin Edenin kirjoja, joten oikein osuva valinta) ja  ihan toisenlaisesta kulttuuripiiristä kertovan kirjan Kabulin kauneuskoulu, joka kuulostaa erittäin kiinnostavalta. Molemmat tulevat taatusti luetuiksi, kuten Zolan kirja myös, kunhan sen käsiini löydän.

Pikkupaketit oli kääritty oikein taidokkaasti, ja jokainen ihana musta pitsi ja nauha päätyi tarkasti talteen :).

Vaihtomme muodostuikin varsinaiseksi jatkokertomukseksi, sillä viikonloppuna sain Maijalta vielä hänen varta vasten minulle, ja juuri minun väreilläni askartelemansa Gorjuss-kortin:

052
Ja – kuinka ollakaan – Maija Poppanen -mallin lankoineen :).

Meidän tyttö(kin) oli haltioissaan Maijan askartelemasta runsaasta kortista: kaunis-kaunis!

Sydämellinen kiitos sinulle, Maija, kertakaikkiaan upeasta, muhkeasta ja niin kauniisti ajatuksella kootusta vaihdosta! Juu, vaihdellaan vain kortteja jatkossakin; laitetaan teemoja mietintään, jookos?

Kohta päivittelen ristipistoviikonlopun kuulumisia, menneen, ja miksei jossain vaiheessa jo vähän tulevankin, mutta nyt – annetaan Maijan vaihdon hetkeksi jäädä tähän päällimmäiseksi :).

Advertisement