Meillä on Maijan kanssa meneillään vaihto, jolla oli matkan varrella monenmoistakin työnimeä, mutta pysyvämmäksi taisi jäädä ”kirjallinen vaihto”.

Joka tapauksessa ideana on lähettää toiselle pistely, jonka innoittajana on joku kirjallisuuden henkilö, jonka pistelijä tuntee omakseen. Minä pistelin Maijalle The Sampler Girlin freebien, ja viimeistelin sen kassiksi:
Hiljattain päivitetty14
Rönsyilevän luonteeni mukaisesti kun en osannut valita  vain yhtä kirjallisuuden henkilöä, mutta Jane Austen on yksi kestosuosikkikirjailijani, jonka henkilögalleriassa on monia tuttuja piirteitä. Itse asiassa hänen luomastaan maailmasta voinee löytää useimmat vastaantulevat ihmiset, hieman karrikoituina, kenties… Minua ihastuttavat hänen kirjojensa vahvat sankarittaret, vaikka ehkä enemmän samaistunkin niihin syrjemmällä hiippaileviin ”tavistyttöihin”, jotka päätyvät elämään ihan onnellista elämää ihan tavallisina rouvina.

Pistelymalli on muuten siitä harvinainen, että olen viitsinyt ommella sen peräti 2 kertaa, eri väreillä toki. (Itselle tehty pikkutyyny täällä.)

Lisäksi pistelin Maijalle pienen Jane Austenia esittävän kirjanmerkinkoristeen, jonka malli oli joskus The World of Cross Stitchingissa:
Hiljattain päivitetty15
(Alakulmakuvassa kirjanmerkin koristeen tausta, tulitikku mittakaavaa antamassa.) Ja mitäpä kirjanmerkki olisi ilman kirjaa, joten laitoin kassiin Jane Austenin Uskollinen ystävänne -kirjoituskokoelman ja kassin sisätaskuun nipun Jane Austen -aiheisia kortteja.

Sitten sovimme, että vaihdossa pitäisi olla myös itsetehty kortti, Maija kun on, paitsi pistelijä, myös innostunut ja taitava kortteilija. Kun en osannut valita (se näyttää olevan elämäni tarina, etten osaa valita :D), laitoin pakettiin kaksi korttia:
DSCN2453
Oikeanpuoleinen kuvaa ehkä ihanneminääni, tai minua joskus nuoruudessa, kun olin vielä innokas ”tahtonainen”. Reilu sadan vuoden takaisia suffragetteja ihailen toki vieläkin, ja semmoinenhan tuosta korttikuvasta tulee mieleen, eikös? Tein aikoinaan teologian lopputyöni aiheesta Kristillisen lehdistön naiskuva, ja opiskelin Helsingin yliopistossa jonkinverran naistutkimuksen sivuaineopintoja (silloin, vuoden 1990 molemmin puolin, se oli ihan tuore oppiala Suomessa). Että sen verran ”naistutkijaa” on minussakin. Tuo ruskeasävyinen kortti on muuten ns. helistinkortti, eli olen liimannut papereiden väliin tuollaisen muovi”kuplan” (alunperin ollut niittien myyntirasia), jonka sisään olen laittanut pieniä nappeja ja neuloja.

Vasemmanpuoleinen telinekortti-mallinen Sarah Key -kortti on sitten varmaankin enemmän ”maijamainen”, eli herttainen ja romanttinen, vaikka värimaailma taitaakin olla minun.

Pikkuisen laitoin pakettiin mukaan pistelytarvikkeitakin, viimeistelykankaita, The Primitive HarePikku naisia -mallin, josta koko vaihtoidea lähti liikkeelle viime syksynä, nauhoja ja pari koristetta:
DSCN2433
Ja vielä sovittiin, että Maijaa kiinnostaisi saada vaihdossa myös joitakin askartelutarvikkeita, joten yritin valita joko maijamaisia tai muuten teemaan sopivia, mm. kortteiluleimoja ja papereita:
Hiljattain päivitetty12
Näyttää ihan sillisalaatilta, mutta on oikeasti pitkään harkittu juttu :D.

Ihan vähän olen neulonut. Alistuin nimittäin viimein jo pitkään jatkuneeseen hörsöhuivibuumiin, ja tein minäkin itselleni semmoisen:
DSCN2495
Harmaata harmaalle tyypille :D. Olin ennakkoluuloinen tuon tekokuitulangan suhteen, mutta ihan pehmoiseltahan se kaulassa tuntuu.

Eikä näemmä juurikaan postausta ilman shoppausta… Ostin ihanan HAED-mallin, kirjalohikäärmeen (History of Chocolate), ja viimeistelyyn sopivaa kangasta:
Hiljattain päivitetty13
Ja yllä näet pari uutta lehteäni. CPdC:n tilausta odotin alkavaksi kuin kuuta nousevaa, ja tänään tuli ensimmäinen numero; oikein kauniita vintagenaisia siinä on ainakin. M&M:n pöllölehteä mielin kauan, kun pääsin sitä jossainpäin nettiä selailemaan, ja kun se ilmestyi tilattavaksi, enpä voinut sitäkään vastustaa. Siinä onkin tosi paljon monella  tekniikalla tehtäviä ja oikein toteuttamiskelpoisia malleja. Sainpa myös Italiasta kauan odottamani DMC:n efektilangan, jotta saan taas joskus jatkaa kardinaalien pistelyä. Tai enhän minä sitä Italiasta joutunut odottamaan kuin muutaman päivän, mutta kotimaasta tilattua dokkaa odotan vieläkin – olen odottanut jo melkein 2 kk. Nyt on kuulemma tulossa postissa sekin :D.

Lisäksi posti toi mm. lisää lankoja ja kankaita, joten eipä liene epäselvää, mitä viikonloppuna puuhailen. Että oikein ihanaa, mielenkiintoista ja rentouttavaa viikonloppua vain sinullekin!

Advertisement