Ystävänpäiväterveiset täältä flunssan kourista!

Vähän kankeasti sujui eilinen ristipistomaraton, kun melkein joka langanvaihdon jälkeen piti mennä sohvalle pötkölleen. Mutta eiköhän se tästä, täytyy ottaa rauhallisesti…

Teresa Wentzlerin The Fortunate Traveller kasvoi eilisellä mataronilla vain pikkaisen:
Hiljattain päivitetty1
Mutta kyllä tässä on havaittavissa selvää edistystä viimeviikkoiseen pistelyvaiheeseen nähden.

Vietin viime kuussa vanhenemiseni vuosipäivää, ja sain taannoin Sarilta iloisen, lehmäfanille sopivasti ammumaisen synttärivaihtopaketin:
DSCN2270
Lammas- ja lehmäkangasta, lehmäpyyhe, paljon kaunista paperia askarteluun, pääsiäispuputarroja, harmoninen Lizzie Katen Let There Be Peace -pistelymalli ja Sarin taidolla pistelemä lehmäaiheinen pussukka. Pussukka oli kuulemma ensimmäinen laatuaan, ja muistan kyllä, itsekin kauan sitten asiaa kokeilleena, että lukon kiinnittäminen on aika konstikasta puuhaa. Hatunnosto siis sinne Sarin suuntaan:
DSCN2275
Pistelymalli on kuulemma Bent Creekin Cow; hyväntuulisen lennokas ja kaunis malli! Kiitos, Sari, mieltä piristävästä paketista! Mun vuoroni onkin sitten vasta kesemmällä…

Nyt kipeänä on mukava lojua sohvalla ja lukea. Tässä viimeisimmät:
DSCN2297
Camus’n Sivullinen on tietysti klassikko, ja Kaurismäki-faneille ihan ”must”! Arvattavasti ko. ohjaaja on Camus’nsa lukenut, sillä ajautuva, toteava, mustavalkofilmitunnelma on ihan samanmoinen.

Audrey Niffeneggerin kirjaan Hänen varjonsa tarina ihastuin tässä taannoin, ja täytyi mennä katsomaan, löytyykö samalta kirjailijalta muuta. Ja löytyihän sitä, Aikamatkustajan vaimo, jossa olen nyt noin puolivälissä (sivulla 339, eli aika paksu kirja :).) Vauhtia ja uskomattomia tilanteita, toden ja mielikuvituksen rajamailla, löytyy tästäkin teoksesta. Todella mukavaa luettavaa, suosittelen!

Advertisement