Minun panokseni eiliseen Ristipistomaratoniin on tässä:
Hiljattain päivitetty
Kyllä se pikkuisen edistyi, vaikka jouduinkin aloittamaan purkamalla kaksi väärin (toinen väärällä värillä, toinen väärään paikkaan) pisteltyä aluetta. Mutta meillä ei masennuta!

Ja työn alla oleva mallihan on siis tämä.

Kangas on suositeluta tiheämpää, joten lopputuloksesta tulee vahvemman värinen kuin mallikuva on.

Kiitos Marikan kirjasuosituksen ja Ressulta saadun synttäripaketin jälleenherättämän itämaisuuskaihon tilasin Kokeshi-kirjan Vautier-kokoelmaani täydentämään. Pari lehteäkin on tullut ostettua:
DSCN2258
Tuossa Création Point de Croix -lehdessä on kyllä ihan ylimakeet, sopivasti oudot eläinpistelyt (herraskaisesti puetut peura, koira ja kissa), oikein makuni mukaisesti hassut! Ristipistokirppikseltä bongatussa vanhemmassa pistelylehdessä on pupu- ja oravamallit, ihan kuin minua varten :). Ja tuo Kokeshi-kirja ON upea; suloisia kuvia ja ihania värejä, ja monta mallia!

Muutama mallikin on tullut ostettua:
DSCN2262
Eikös vain olekin nättejä? Kotoiset eläinmallit (puput, linnut, peurat yms.) ovat alkaneet vetää puoleensa…

Sitten niitä himmeitä juttuja, kolme kappaletta.

Ensimmäisenä tytön idea, miten Puro-lanka on kätevä kuljettaa – pääsee kävelemään neuloessaan, eikä lanka vierähdä (koirankarvaiselle) lattialle:

DSCN2244
(Tuubikauluria on hänen puikoiltaan tulossa :).)

Toinen himmeähkö tapaus.

Viime viikolla tuohon pellonpientareelle oli ilmestynyt peräkärry, joka oli kaiken lisäksi käännetty nurinpäin pellolle. Ihmettelimme aikamme, miten se on siihen joutunut, ja miksei kukaan ole tullut kärryään hakemaan. Selvisihän se. Oli kuulemma varastettu ja tuohon jätetty. Viikonloppuna omistaja kävi sen noutamassa, ja sai kyläläisiltä kääntöapua:
DSCN2238
Meidän Patsku sai muuten ihan mahdottoman hepulin, kun näki tuon kärryn ensimmäisen kerran. Murisi ja haukkui sitä :D.

Ja kolmas himmeä juttu, meillä on pihasauna:
DSCN2241
Hehheh, ei  vaiskaan. Isäntä vain poltti uudesta saunankiukaasta maalinkäryjä pois. Mutta kyllä tuli mieleen, että nyt ohiajajat tuumivat, että meidän perhe on lopullisesti seonnut, kun yrittää pihaa kiukaalla lämmittää…

Huomenna alkavat sitten kevään yo-kirjoitukset oikein toden teolla, äidinkielen aineistokokeella, muistaakseni. Jännät paikat…

Advertisement