Enpä ollut kuullut Miljoonalaatikko-vaihdosta, ennen kuin Kirsi sitä viime kevättalvella ehdotti. Semmoisen vaihdon me täksi jouluksi sovimme, ja vaihdon sääntönä oli yksinkertaisesti täyttää sovitunkokoinen laatikko täyteen lähinnä ristipistoiluun liittyvää tavaraa, jonka arvelisi miellyttävän vastaanottajaa.

Ah, tunsin itseni ihanasti lapseksi jälleen, kun jouluaattoillan päätteeksi otin laatikon syliini ja aloin penkoa! Kirsin minulle kokoamasta laatikosta löytyi näin paljon ihanuuksia:

DSCN2052

Ajattelin ensin, että olisin tuosta poiminut kaikkein ihanimmat jutut ja esitellyt ne erikseen, mutta niitä olisi tullut niin paljon, ettei tätä postausta olisi jaksanut kukaan läpi käydä :D. Kirsi oli ottanut huomioon mm. pyykkinaruaddiktioni (upea Laundry Day -metallikyltti päätynee kylppärin oven päälle kodinhoitohuoneen seinälle, ihana on myös pistelymalli, jossa ripustellaan pyykkiä :D), suloisen naivististyylinen lehmä löytyi pistelymallina, Egypti-aiheisesta kirjasta bongasin kivan mallin, jossa juoksee hevosvaljakko kera koirien, kauriiden yms. ja pistelymalli, jossa on primitiivisenoloinen kauris ja psalmivärssy on ihan selvästi suorastaan minua varten tehty, ja ehdottomasti taas ”lähiaikoina pisteltävien” listalla (joka on kyllä aikas uhkaavan pitkä – kuten monella kaverillakin, tiedän!) Pandakirja on kyllä ihanaa luettavaa/katseltavaa, samoin ”askartelun pikkujättiläinen”. Teepannukangas ja art deco -tyyppinen geisha-kangas ovat ihan täydellisen kauniita. Ja voi noita käsinvärjättyjä pistelykangasihanuuksia! Maatuska-paspis on todella ihastuttava pikkutyökehys, metallinen tähtiripustin on kaunis ja houkuttelee pistelemään jotain ihan varta vasten juuri siihen suunniteltua. Nauhat ovat tietysti aina niin ihania, pitsiset varsinkin, kukkapinnit, joissa on virkatut kukat, on kiva idea itsekin toteutettavaksi, Bretagne-aiheisessa mallilehtisessä on houkuttelevia ”postimerkki”malleja… Olen utelias näkemään, toimivatko nuo Kirsin antamat tupsuntekovälineet paremmin kuin Novitan kauppaamat. Novitan tupsuhärvelien kanssa riitti meillä Tapulipiirissä hupia, kun kokeilimme porukalla niitä, ja kaikista tupsuista tuli soikeita ja tasaamisessa oli iso työ :D. Kokeillaan siis, josko näiden kanssa onnistaisi!

Linnuistahan minä myös tykkään, kuten tuosta kivasta kardinaalipariskunnasta mallilehtisessä, tai punaisesta kardinaalipurkista, joka on tuossa laajemmassa kuvassa vielä kiinni. Siihen Kirsi oli pakannut kaikkea ihanaa pientä:
DSCN2060

Kaunis tuikkukippo palveli meillä jo joulupöydän tunnelmanluojana, tuo sormustin on niin supersuloinen, ja ah noita lintunappeja; niitä jopa usein ylikriittisesti ihanuuksiani tutkiva tyttäreni herkesi kehumaan :D. Ja, voi että, tuo pöllöriipus kilisee!

Ja makeana sokerina pohjalla Kirsin (minulle lehmäfanille) pistelemä, huolellisesti ja kauniisti viimeistelty supersuloinen Joulu-Heluna:
DSCN2058
Kaikkea voisi tosiaankin kehua yhdessä ja erikseen, mutta sanon nyt vain, että kaunis, lämmin ja iloinen kiitos, Kirsi!

Minä pakkasin Kirsin laatikkoon tämän ”letkan”:
DSCN1797
Kun kuvaamisen jälkeen pakkasin laatikkoa uudelleen, huomasin, että sinne mahtuu vielä jotain, joten nämä vielä mukaan:
DSCN1852
Laatikkoon pakkaamani tuunattavaksi tarkoitettu korurasia sisältää mm. yhtä jos toista nukkekotiin soveltuvaa. Vasemmassa yläkulmassa näet yhden-yli-pistelemäni peuran, joka sopinee nukkekodin seinälle:

DSCN1798
Tämäkin on tuunattava, pieni kirjanmallinen rasia, ja se sisältää nappeja ja koristeita:
DSCN1799
Sovimme Kirsin kanssa, että laatikossa pitää olla ainakin yksi pistely. Kun en oikein osannut päättää, mitä mukaan pistelisin, lähdin vähän rönsyilemään.

Nukkekodin raanun lisäksi mukaan lähti ensin tämä joulukoriste:
Hiljattain päivitetty16
Lynda Watkinsin (Full Circle Designs) Ho! Ho! Ho!

Sitten tuli mieleen, että olisi kiva tehdä joku kolmitahokaskin. Niinpä pisetelin mukaan myös Jane Timmersin (Fancy Work) O Tannenbaum -mallin:
Hiljattain päivitetty17
Sitten hoksasin, että kyllä jotain turkoosiakin pitäisi olla, joten pistelin:
Hiljattain päivitetty13
Kuusi on osa jostain suuremmasta mallista. Etsin sen suunnittelijan, jos joku on kiinnostunut…

Ja kun olin jo pistellyt jouluhumpuuki-saksikoristeen Marianhuoneeseen ja Sarille, tein samalla inspiraatiolla yhden vielä Kirsillekin:
Hiljattain päivitetty15
Tuossa humpuukissa täytyy kyllä olla jotain, kun jaksoin pistellä sitä noin monta! Yleensä kärsivällisyyteni riittää tekemään samasta mallista vain yhden version. Varioin noita humpuukeja kyllä hieman, vaihtelin helmien ja lankojen värejä vastaanottajia silmälläpitäen…

Kun vastaani tuli bambinmuotoinen seinäkoukku, joka toi mieleeni Kirsin, pistelin vielä sen kanssa samanteemaisen koristeen, Cathy Jeanin (The Victoria Sampler -Designs) suunnitteleman Winter Fawnin:
DSCN1841
Ja sitten huomasin, että kyllä sentään jotain muutakin täytyisi tehdä kuin kuusenkoristeita! Joten pistelin vielä joulusukan:
Hiljattain päivitetty14
Sukan pukkimalli on Sue Cookin suunnittelema Traditional Santa. Noita vanhoja pukkimalleja on mielestäni vaikea vastustaa!

Oli se vain niin mainio vaihto, että jo sovimme Kirsin kanssa jatkoa ensi jouluksi! Nyt meillä on ihan teemastakin tietoa, ja jo innolla lähtivät aivot raksuttamaan…

Vieläkään en postaile perheväelleni tekemiäni lahjoja, mutta vilautanpa pikkuisen joitakin kivoja tärppejä, joita sain heiltä lahjaksi:
DSCN2086
Isäntä osti minulle kaksi Starwarin (Starwar= ”rokkipappi”, ja entinen työkaverini, Tarvo Laakso vaimoineen ja poikineen, vaihtelevalla kokoonpanolla) levyä; ihanaa! Sain myös suosikkifantasiakirjasarjani uusimman, kolmannen, osan, anoppi osasi ajatella peltirasiatykkäämistäni ja antoi minulle ihanan teerasian täyttöpakkauksineen ja tuo tavattoman suloinen pistely tuossa keskellä on ihanan ja taitavan tyttäreni ristipistotyö. Hän lupasi tehdä minulle lahjaksi pistelyn lehdestä, jonka sai Kädentaitomessuilla. Kun hän tiesi, että pupuista tykkään, mallin valinta oli helppo. Fiksuna tyttönä hän älysi myös vaihtaa mallin keltaiset kukat syklaaminpunaisiksi, joten nyt työ on tismalleen makuuni. Kehystää tyttö ei työtä osannut, mutta lupasin avittaa siinä, niin saamme suloiset puput seinälle!

Vielä lopuksi lähikuva Sarin adventtikalenteripaketista (josta raportoin edellisessä postauksessa) tulleesta joululinnusta. Tässä jotenkin tiivistyy koko joulun ihana lämpö ja tunnelma:
DSCN2079

Advertisement