”Mistä alkaisin…” – alkoi Love Story -laulu, mutta vähän samoissa mietteissä elellään täälläkin.

Ehkä ensin pitää käsitellä ikävät asiat? Kyllä, lumeen hukkunut Arttu-poika oli tuosta naapurikylästä. Osanottoni hänen läheisilleen, tämä on varmasti nyt raskasta aikaa, ja sanattomaksi taas vetää lapsen kohtalo.

Meillä joulunalusaika on vietetty ns. perinteisin menoin. Vaikka aina pieniä yllätyksiäkin mahtuu mukaan, kuten saunan kiukaaseen palanut reikä tuossa pari päivää ennen joulua. Niinpä vietimme yhden illan savusaunassa/-pirtissä, ja sunnuntaina isäntä pesi nokisia seiniä kylppäristä ja saunan puolelta. Nyt ilmeisesti hän yrittää korjata ensin tuota vanhaa kiuasta, katsotaan sitten…

Ja sitten vielä astetta keveämpään asiaan, eli joululahjoihin.

Aloitetaanpa joulunalusajasta, siitä kohdasta, mihin jäätiin, kun päätin sulkea tietokoneen ja ryhtyä urakoimaan lahjoja oikein tosissani. (Kaikki ehdittiin hyvissä ajoin, mutta siitä lisää toiste.)

Sari on totta tosiaan hemmotellut minua tämän joulunalusajan, toinen toistaan ihanemmilla adventtikalenteripaketeilla.

Neljäntenä adventtina sain avata näin kauniin lahjan, vaikkei ollut edes joulu vielä:
DSCN2029
Tuo Sarin pistelemä joululintu vei kertakaikkiaan sydämeni; minä niin rakastan näitä primitiivisiä malleja! Tuommoisen lintusen pisteleminen on ollut jo pitkään itsellänikin mielessä, vaan enpä ole ehtinyt – siihenkään puuhaan. Ihanaa, että sain tämän nyt!

Lisäksi paketissa oli Tildan joululintukangasta, pala kaunissävyistä pisteltävää kangasta, kiva Lizzie Katen auringonkukkamalli (jonka voisi pistellä vaikkapa juuri tuolle palalle), kaunista pellavan/turkoosinkirjavaa pitsiä ja ihana Pentikin valkoinen liina, joka sopii kirjailtavaksi(kin).

Joululintunenkin pääsi meidän ”luomukuusen” oksalle, kuten moni muukin koriste, tänä vuonna neidin koristelemana:
DSCN2033
Minun 4.adventin pakettini Sarille oli – vaihteeksi 😀 – pinkki:
luukku 4a
Viimeistelykehyksiä (pääsiköhän tuo sydämenmuotoinen perille ehjänä? Se oli aivan järkyttävän hauras postitettavaksi!), pinkkiä nauhaa, kisumusakangasta (kun koiramusaa ei löytynyt) ja tämmöinen pistelty tyynynen tällä kertaa, musa-aiheella myös:
DSCN1675
Malli on jostakin JCS:n joululehdestä. Katson suunnittelijatiedot huomiseksi…

Nämä lintuset täytyisi joskus pistellä myös itselle!

Ja eilen pääsin sitten availemaan joululahjoja!

Tänään paljastan vain Sarin antaman lahjan, ihanan skräppialbumin, jota Sari suositteli projektialbumiksi; hyvä idea!
DSCN2045
Niin kiva tuo lumiukkopistely albumin kannessa, yhtä aurinkoa se on! (Huom. myös punainen lintu lumiukon/-akan? päälaella; kiva!)

Projektialbumiin Sari oli istutellut ”pesämunia” hautumaan:
DSCN2047
Neularullamalli, maisemamallivihkonen ja tuommoinen art deco -tyyppinen kehyskitti; ihanaa!

Minä kääräisin Sarille pakettiin:
DSCN1686
Eli Kitchen Minis -mallivihko, ruudullista aidaa, pinkkiä ja teekuppiaiheista viimeistelykangasta, pinkkejä koristehärpäkkeitä, teekuppiaiheinen 3D-vihko ja korurasia, johon pakkasin:
DSCN1693
Pyhä perhe -koristeen, pinkkejä ruutunappeja, pari (käsin-, ei kuitenkaan itse, -maalattua) koirahelmeä ja pinkit pikkusakset pisteltyine koristeineen:
DSCN1715
Ja koristemallihan on se sama tuttu ”jouluhumpuuki”, jonka tein myös saksikoristevaihdossa tässä hiljan. Tosi kiva malli toteuttaa!

Tämä Sarin kanssa tehty vaihto oli taas niin kiva – kiitos, kiitos, Sari, vaihtoystävyydestä; ehkäpä saamme seurata jatkoa tulevana vuonna ;).

Isäntä ja poika, jotka ovat hoitaneet Pinsiön kirkon suntiointia, saivat seurakunnalta kauniin joululahjan, kukkakorin:
DSCN2036
(Ja koriinhan muuten nojailee Marilta menneenä jouluna saatu suloinen koristetyyny.)

Lisää lahjapäivityksiä sitten myöhemmin, nyt täytyy mennä laittamaan perheelle joulupäivällistä. Rauhallista joulunviettoa Sinulle, ja kiitos kaikille ihanille ihmisille lämpimistä joulutoivotuksista!

Advertisement