Onkin ollut tapahtumarikas viikonloppu; sellaista tämä kai on, tämä joulunalusaika.

Perjantaina kävimme tytön ja isännän kanssa kuuntelemassa Heviä Joulua -konsertin Lielahden kirkossa; ent. työkaverini Laakson Tarvon Starwar-kokoonpano esiintyi, ja hauskaa oli!

Lauantaina oli jälleen kerran iki-ihana ristipistopikkujoulu, jo perinteeksi muotoutuneeseen tapaan Kirsin emännöimänä.

Neuloin Kirsille emännänlahjaksi sukat, omalla mallilla ja (yhteisestä) lempiväristämme:
DSCN1889
Ahkeroin tapaamisen edellä joulukoristeiden kanssa:
DSCN1853
Pistelemäni koristeet, jotka vaihtoivat lauantaina omistajaa:
Hiljattain päivitetty10
Mallit: Ylhäällä vasemmalla Katrille osana kyytipalkkaa Santa’s Buddies (Angel Stitchin, Jan Fate),

ylhäällä vasemmalla Ressulle Jennifer Aikman-Smithin (Dragon Dreams) Spending Time Together,

alhaalla vasemmalla pikkujoulupakettiin (joka päätyi Katrille) Winter Joy (Little By Little Design, Cynthia Daly Bradford)

ja alhaalla oikealla pikkujoulupakettiin (joka päätyi Sarille) Oh Christmas Tree (Loopylou Designs, Lynda Bodkin).

Pistelyiden lisäksi laitoin pikkujoulupaketteihin kankaanpaloja, nauhaa ja piparkakkumuotit :).

Minulle osui Annin kokoama pikkujoulupaketti (vasemmalla, kivassa joulupukkipurnukassa kangasta, nauhaa ja DMC:n metalliefektilankaa), meidän tytölle osui Ressun laatima paketti (oikealla ylhäällä: kaunis tärkätty kori, menee kuulemma korujen säilytykseen, kertoi tyttö, metalliriipuksia, DMC:n efektilankaa, jouluista viimeistelykangasta ja pala pisteltävää nauhaa) ja alhaalla oikealla vielä Kirsin muuten vaan pois lahjoittamia juttuja, jotka sain mukaani:
Hiljattain päivitetty9
Ja eilen oli tietysti taas adventtikalenteriluukun avaamispäivä! Tai noh, Sari vannotti, että luukku tulee avata jo tapaamisen päälle lauantaiehtoona, yhdessä perheen kanssa, ja niinhän me teimme.

Luukussa oli maistuva ylläri perheelle, suklaisia karkkeja ja minttusuklaata, ihanaa Revontuli-teetä ja Sarin pistelemä kaunis Joulukuu-koristeyyny:
DSCN1907
Jälleen lämpimät ajatukset, kiitokset ja halaukset sinulle, Sari! Ihana paketti, ja niin suloista, että otit perheenkin huomioon!

Minä pistelin Sarin 2. adventin pakettiin Holly Noel -mallin (Homespun Elegance, Sandra Sullivan, joulu-JCS 2005). Tyynyn jokaisessa ”sakarassa” on lehvin ja lintusella koristeltu kirjain, ja kirjaimistahan muodostuu siis sana ”NOEL”. Mukaan laitoin tällä kertaa ruusuja erilaisten koristeiden ja rasian muodossa, sekä Dragon Dreamsin lankaa:

DSCN1644
Nyt sitten kai täytyy tunnustaa tämmöinenkin, että kun tilasin pojalle kuluvan lukiokurssin kirjoja, piti tilata itsellekin taas yksi joululahja:
Hiljattain päivitetty8
Tosi makee kirjanen! Takakannen leveähameisen neitosen muistan nähneeni jossain blogissa pisteltynä, ja nuo muutkin mallit ovat niin kauniita! (Ja niissä on noita kivoja tekstejä, joita en voi vastustaa :).)

Eilenkin oli vilkas päivä. Aamulla isäntä ja poika tekivät kaupungilla reilut ostokset, kun pojan toimintakeskuksella oli joulumarkkinat. Saimme kotiin paljon hyviä leivonnaisia ja maistuvia laatikoita, ihanaa tämäkin!

Päivällä meillä kävi mieluisia vieraita, ja illalla menimme vielä Pinsiön maamiesseurantalolle puurojuhlaan, jonka ohjelmassa oli mm. kuoro- ja yhteislaulua, puuron ja torttujen syöntiä, arvontaa ja mahdollisuus poniratsastukseen. Tässä Pinsiön Mieskuoron lauluryhmä tunnelmoi:

DSCN0168
Kivaa oli myös seurata pienten lasten kirmaamista avaralla keskilattialla, siitä se joulutunnelma oikein tulee!

Noista maamiesseurantalon hirsiseinistä tulikin mieleeni, etten ole julkaissut kuvaa anopin synttäreiltä, pari viikkoa sitten. Ne nimittäin vietettiin perinteiseen tapaan Sastamalassa, Levon metsästysseuran majalla, ja siellä ilonpitoa vartioimassa on näin mallikas pari:
DSCN0166
Hiukan minua tuo metsästystouhu hirvittää, ja eläinten täyttäminenkin (tai niiden kallojen ja nahkojen ripustaminen seinille) oudoksuttaa, mutta kauniita ilvekset ovat, näinkin…

Tänään jatkuu armoton joulukorttien väkerrys, että edes lähimmät sukulaiset ehtivät saada omansa. Ensi viikolla toivottavasti kunto kestää vielä lahjanvalmistuksen, joka on aika tavalla alkutekijöissään. Vaikka ei sen puoleen, mitä ei ennen joulua ehditä, se tehdään sitten joulun jälkeen :D.

Advertisement