Avainsanat

Rauhallinen itsenäisyyspäivä; poika nosti aamulla kirkon lipun salkoon, karjalanpaisti muhii uunissa, koiralenkillä on käyty, tuulee, mutta pakkanen on hellittänyt kymmenisen astetta – enää ei ole kuin 16 :).

Kuten usein on todettu, Pinsiö on viileä paikka. Tiistaina poikennut nuohooja kertoi, että kaupungilla oli 7 astetta lämpimämpää kuin täällä. Auton mittari oli niin näyttänyt, eli kai se on uskottava. Meidän ympäristöstä poikkeavan kylmät pakkaslukemamme eivät siis johdu huonosta lämpömittarista, vaan on olemassa muitakin todisteita.

Aamu alkoi mukavasti availemalla Sarin kokoama itsenäisyyspäiväpaketti:

DSCN1880
Sari oli löytänyt hienosti teemaan sopivan rauhankyyhkymallin; todella kaunis pistely! Pikku tyynyn takanakin lentää kyyhky, kullankimalteisessa viimeistelykankaassa. Ja kuten kuvasta näkyy, paketin muut sävyt ovat myös ihanan juhlavia. Erityisesti tuo turkoosi satiininauha, kimalteleva pistelykangas ja kimallelanka oikein hivelevät silmää sävyillään. Heti tekisi mieli ruveta pistelemään niistä jotain, mutta kun ensimmäisenä adventtina saatu pellavapala on vielä työn alla, ei auta kuin malttaa mielensä. Nätit saippuasydämet ovat varmaan itsetehtyjä?  Kiitos taas, Sari, kekseliäästä paketista!

Oletan, että Sarikin on jo omansa avannut, joten uskaltanen julkaista kuvan myös itse väsäämästäni paketista.

Kun muistan, ettei Sari ole sinisen ystävä, en tehnyt väenväkisin ”isänmaallisenväristä” pistelyä. Sen verran kuitenkin myönnytystä sinivalkoisuudelle, että pistelin työn haalean vaaleansinertävälle käsinvärjätylle pellavalle. Kun me suomalaiset tunnetusti asumme hirvittävän kylmässä, pistelin Sarille koristeeseen pikku pingviinin, kuitenkin lämpimän halauksen kera. Mallihan on Diana Huangin ja Lynn Lippmanin (Paw Printinings) Penguin Hugs:
joulukalenteri 2012
Samalla sain vihdoin käyttöä myös pitkään säästelemälleni hauskalle pingviininauhalle, jonka kiinnitin pistelyn alareunaan. Pistelyn taakse leikkasin kankaasta ”postikorttimaiseman”. Koristeen ripustimena on Tim Holtzin nukkekotikokoinen vaatehenkari.

Ja pingviinin mukaan talvista tilpehööriä, vaikkapa joulukorttiaskarteluun: Tilda-tarroja, puisia lumihiutaleita ja pinkkiä joulukuusinauhaa. Ja kun pistelyn aihe oli tuommoinen vähän ”merellinen”, laitoin tähän pakettiin mukaan myös delfiiniaiheisen kuparisen kirjanmerkin, jonka Sari voi halutessaan koristella esim. pienellä pistellyllä humpuukilla 😉 tai vaikkapa helmiaskartelulla:

DSCN1628
Illalla sitten tapitetaan Linnanjuhlia :D.

Advertisement